Vegyes csapatokkal a Kékszalagon a WOW zászlója alatt

Forrás: turizmus.com

 2021. július 21. 15:51

Az egyik legismertebb balatoni cirkáló, a 75-ös cirkáló Sirocco és a Soponyai Géza építette Nautic 44 CR típusú vitorlás, az Avatar egyaránt nőkkel a fedélzeten vág neki Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének, a július 22-én Balatonfüredről rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon.

Így a Women On Water Hungary (WOW) két ismert zászlóhajóval népszerűsíti a női vitorlázókat és a vegyes csapatokat a versenyen.

„A vitorlázásban – ahogy az élet más területein is – már számtalan alkalommal bebizonyosodott, hogy férfiak és nők közös gondolkodása sokszor ideálisabb eredményt hoz” – mondta Rápolthy Edit, a Women On Water Hungary egyik alapítója.

Hozzátette: „Bízunk benne, hogy egyre több nő kapcsolódik be a vitorlás életbe, és folyamatosan növekedni tud a vegyes csapatok száma. Sok visszajelzést kaptunk az utóbbi időszakban, hogy jó úton járunk az elképzeléseinkkel.”A Women On Water Kékszalaghoz kapcsolódó kampányának a célja és üzenete az, hogy népszerűsítse, bemutassa a vegyes csapatokat. A kampány részeként minden vegyes csapatnak WOW zászlót ajándékoznak, amellyel jelezhetik, hogy női versenyző is vitorlázik a hajón, vagy kizárólag nőkből álló csapattal vágnak neki a versenynek.

wow

A WOW arra biztatja a csapatokat, hogy tűzzék ki magenta zászlójukat a hajójukra, ha vegyes csapatokban, vagy tisztán női csapatokkal indulnak el a tókerülőn

Fotó: Women on Water/Török Brigi

A kezdeményezés mellé állt a hazai vitorlázás két kiemelkedő személyisége, Soponyai Géza és Cittel Lajos, akiknek hajóin a WOW több tagja is szerepet kap a legénység részeként.

"Tapasztaljuk, hogy egyik oldalról nehezen találni csatornát a bekapcsolódásra, a másik oldalon viszont sokan legénységhiánnyal küzdenek. Ebben kíván a WOW katalizátor szerepet felvállalni” – emelte ki Kovács Vica, szintén a WOW alapító tagja.

wow

A kezdeményezés mellé álltak a hazai vitorlázás kiemelkedő személyiségei is

Fotó: Women on Water/Török Brigi

A zászlós kampánynak része egy nyereményjáték is: arra invitálják a WOW zászlókat viselő hajókat, hogy töltsenek fel, küldjenek be olyan a versenyen készített fotókat, amiken a WOW zászló is látszik. A fotójátékban résztvevők között a szervezők ajándékcsomagokat sorsolnak ki.