Véleményvezérek kóstolták Debrecen város borait

Forrás: turizmus.com

 2021. május 11. 10:57

A VisitDebrecen és a PR in Hungary csapata online borkóstolót tartott: hazánk legismertebb utazási véleményvezéreit látták vendégül egy virtuális, lelki feltöltődésen.

Az online esemény házigazdái Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízióvezetője és Erdei Nóra, a VisitDebrecen PR- és közösségi menedzsere voltak, akik a cívisváros belvárosának egyik legszebb, több mint 100 éves épületének legimpozánsabb irodájából, a Simonffy utca sarkán álló ikerbérházból köszöntötték a vendégeket.

Nyolc ismert véleményvezért (influencert) láttak ezúttal vendégül, akik kifejezetten utazási témákkal foglalkoznak: Tóth Ákos (Utazómajom), Szűts Péter (Peter's Planet), Gyémánt Balázs (Balázs utazik), Viszkok Fruzsina, Vass Adrienn (Rókaland), Ruzsa Norina (Norina Around), Élő Bence (Élj határok nélkül) és Hering András (Nosalty).

Közös koccintás Debrecen Város Borának csúcstételeivel

Fotó: PR in Hungary

Az esemény előtt igazi gourmet ajándékcsomagot kaptak kézhez az influencerek, ebben Debrecen Város Bora címkével ellátott négy csúcstétel szerepelt: a Degenfeld Birtok Furmint pezsgője, Szőke Mátyás prémium Chardonnay-ja,  a Koch borászat Villányi Francja, mint prémium vörös, valamit a kiváló desszertbor, a Holdvölgy Szamorodni. Emellett ínyenc sajttál is lapult a csomagban, kifejezetten a borokhoz igazítva.

A tervek szerint idén a Debreceni Bor- és Jazznapokat augusztusban, a Zamat Fesztivált és a Debrecziner Gourmet Fesztivált ősszel rendezik meg, ahová minden érdeklődőt várnak a szervezők. A látogatók a rendezvényeken megkóstolhatják a Debrecen Város Bora minden tételét, vagy akár emlékként haza is vihetik a cívisvárosból.

A Debreceni Bor- és Jazznapokat idén a tervek szerint augusztus elején tartják meg

Fotó: VisitDebrecen

Térey János: Boldogh-ház, Kétmalom utca – Egy cívis vallomásai című könyve is az ajándékcsomagban lapult, benne egy személyre szóló ajánlással, melyet Debrecen alpolgármestere küldött. Ez a kötet kiváló útikalauz a városhoz, ha az ember nem a megszokott módon szeretné felfedezni, turistáskodni.

Év közben is rengeteg programlehetőséget kínál a város. A tavaly átadott, szinte még érintetlen Aquaticum Strand vizes élményei, a Debreceni Állatkert újszülött kölykei vagy a történelmi belváros ikonikus épületei maradandó emlékei lehetnek minden korosztálynak.