Hatalmas buli lesz a váci Duna-parton

Forrás: turizmus.com

 2019. június 19. 12:54

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a váci Duna-parton a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót július 4. és 7. között.

A fesztiválon legismertebb hazai és a V4-es országokból érkező fiatal zenekarok koncertjei mellett nemzetközi színházi előadásokkal, utcaszínházi produkciókkal, közösségi programokkal várják azokat, akik egy olyan fesztiválra vágynak, ahol a zene mellett a kultúra és a csodálatos természeti környezet is fókuszban van.

Vácon a vízpart közelében koncerteznek a legnagyobb hazai együttesek. A VéNégyen idén a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája, az Intim Torna Illegál, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, az Irie Maffia, a Follow The Flow és a Russkaja is fellép.

A szervezők emellett kiemelten fontosnak tartják, hogy a visegrádi négyek országaiból érkező fiatal tehetségeket is bemutassák: Csehországból az I Love YouHoneyBunny, Szlovákiából a Don't Trust Butterflies, Lengyelországból a The Fruitcakesad koncertet, míg hazánkat az NKA Hangfoglaló Program támogatásával DLRM, az Ohnody, a Carson Coma és a The Pontiac képviseli. Közülük választották ki a fesztivál idei himnuszának előadóját is, a tízen- és huszonévesekből álló, életvidám Carson Coma első lemezének egyik dalára, a Let'sCall It a Day-re esett a választás.

 

A VéNégy egyediségét az adja, hogy a klasszikus fesztiválprogramokat nemzetközi színházi előadásokkal egészítik ki. Július 4-én a kaposvári Csiky Gergely Színház Koncert, avagy semmi sem tökéletes c. darabja tökéletes alapozás lehet az esti fesztiválozás előtt, ugyanis a szereplők egy megakoncert szervezésébe vágnak bele.

Másnap a Slovácké Színház társulata egy autizmussal élő férfi történetén keresztül komoly kérdésekkel szembesíti a nézőket, július 6-án a kassai Na Peróne Színház egy sztereotípiákat döntögető, feszültséggel átitatott színművel, a Na stáž!-zal érkezik, míg a lengyel CHOREA Színház a Jan tragédiája c. művet mutatja be Vácott.

A négy ország színészei már június 24-től Vácon lesznek, ugyanis két héten keresztül Blaskó Borbála irányításával közösen dolgoznak. A nemzetközi workshopon a rendszerváltás témáját feldolgozva készítenek előadást, amit a fesztivál zárónapján mutatnak be a színházi sátorban.

A VéNégy szervezőinek célja, hogy minél több nézőt becsalogassanak a színházi sátorba, így a színházjegy mellé ajándék belépőt adnak, amellyel az előadás után a többi program is megtekinthető.

Pillanatkép a tavalyi fesztiválról

Fotó: v4fest.eu

A látogatók napközben a Duna partján és a váci strandon kapcsolódhatnak ki, vagy részt vehetnek a közösségi programok egyikén, míg este Dj-szettek, utcaszínházi produkciók és fényfestés is várja az érdeklődőket.