Verona már a Valentin-napra készül

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2016. január 21. 10:58

Az olasz turisztikai szakemberek ügyesen összekötik a közelgő Valentin-napot Verona kihagyhatatlan látványosságával, az örök szerelmespár, Rómeó és Júlia történetével.

Február 11. és 14. között különféle kulturális és gasztronómiai eseményeket és látványosságokat szerveznek a világ minden tájáról idesereglő turistáknak.

Az egész város már hetek óta ezekre a napokra készül. A főtéren lesznek a leglátványosabb attrakciók, amelyek természetesen a szerelem jegyében zajlanak majd, köztük élő koncertek, gasztronómiai kóstolók, főzőkurzusok, és kézműves vásárok. Kinyitnak a helyi piacok is, főleg a szerelmi étvágyat fokozó falatokra és bájitalokra koncentrálva.

A turisták ezeken a napokon „speciális áron" látogathatják meg Júlia házát, ahogy a város honlapján olvasható.

Különleges tűzijáték szórakoztatja majd a látogatókat, a téren piros szívek repülnek majd. A sportokat kedvelők jelentkezhetnek a Rómeó és Júlia félmaratonon is. Valentin nap alkalmából külön menüvel készülnek az éttermek és rövid főzőkurzusok segítenek abban, hogy a résztvevők elkészíthessék a saját Valentin-napi süteményüket – hol másutt, mint a Shakespeare nevét viselő étteremben.