Versenyképesség a gyógyturizmusban

Forrás: turizmus.com

 2019. október 07. 12:00

Negyedik alkalommal szervezte meg a világ egyik leginkább elismert gyógyturizmust fejlesztő szervezete, a Maláj Egészségturizmus Tanács (Malaysian Healthcare Tourism Council) éves konferenciáját.

A 2005-ben alapított szervezet ma már a Maláj Pénzügyminisztérium felügyelete alatt működik és koordinációs, minőségbiztosítási, monitoring és marketing tevékenységei eredményeképpen 2020-ban már közel 2 millió gyógyturista érkezését várják az országba.

A rendezvény fő tematikája ebben az évben a versenyképesség javítása volt - tájékoztatott a rendezvény mesterkurzusának magyar vendégelőadója, Puczkó László.

A Malaysian Healthcare Tourism Council a világ egyik leginkább elismert gyógyturizmust fejlesztő szervezete

Fotó: www.mhtc.org

A konferencia egyik kiemelt programja volt a magánkórházak és kapcsolódó egészségipari felső vezetőknek szervezett mesterkurzus, kifejezetten a gyógyturisztikai piacra vonatkozó versenyképesség témájában.

A mesterkurzus előadójának az MHTC Puczkó Lászlót kérte fel. A mesterkurzus során olyan technikákat teszteltek és kérdéseket vitattak meg, amelyek alkalmazása akár már rövid távon is kedvező hatással lehet a kórházak piaci teljesítményére.