Verstérkép és verses piac a költészet napján Szentendrén

Forrás: MTI

 2024. április 10. 10:24

Verstérkép és verses piac is várja a látogatókat a költészet napjához kapcsolódóan Szentendrén. Április 11-étől városszerte 62 helyen lesznek olvashatók a a Szentendrei Kulturális Központ felhívására érkezett versek.

Lakatos Judit, a kulturális központ vezetője elmondta, hogy A költő te magad légy! című felhívást négy éve indították el, ebben az évben pedig csaknem kétszáz alkotó mintegy 450 költeménye érkezett be. A szervezők ezekből válogatva állították össze az idén is Szentendre verstérképét, amely lírai sétára invitálja a látogatót. A közintézmények ablakaiba, kirakatokba, buszmegállókba kihelyezett költemények mellett szombaton a városi piacon is versek fogadják a vásárlókat, amelyeket haza is vihetnek kosarukban, de felolvasások is lesznek.

Verstérkép és verses piac is várja a látogatókat a költészet napjához kapcsolódóan Szentendrén

Fotó: 123rf.com

Lakatos Judit hozzátette, csütörtöktől Szentendre verses füzete is olvasható, benne az elmúlt négy év alkotásainak válogatásával és szentendrei fotósok városképeivel ötven oldalon. Április 21-én pedig maguk az alkotók olvassák fel műveiket a Barlangban.