Veszprém komolyan gondolja az EKF pályázatot

Forrás: turizmus.com

 2017. május 02. 16:05

Megalakult a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatát támogató Művészeti Tanács, melynek elnökévé Mészáros Zoltánt, a VeszprémFest ügyvezető igazgatóját választották - közölte a város polgármestere.

Porga Gyula tájékoztatása szerint a testület tagjai Veszprém és a balatoni régió kulturális életének különböző területein régóta tevékenykedő, nagy tapasztalattal rendelkező, kiemelkedőt alkotó művészek és szakemberek.

Fotó: veszpreminfo.hu

Mészáros Zoltán mellett Cserép László, Hegyeshalmi László, Kováts Péter, Ladányi István, Muraközy Péter, Oberfrank Pál, Salgó Adrienne és Vándorfi László alkotják a testületet, melynek feladata a kulturális főváros pályázathoz kapcsolódó programsorozat összeállítása, a pályázat sikerét elősegítő hazai és nemzetközi kapcsolatrendszer kialakítása és a pályázat előkészítésében való közreműködés lesz.

Veszprém a balatoni régióval közösen pályázik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre.

A tervek szerint a pályázatban hangsúlyos szerepet kap a város kiemelkedő kulturális mozgósító ereje, kivételes adottságú rendezvényhelyszínei, a régió idegenforgalmi vonzereje, valamint a sport.