Videoklippel csábítják Siklósra a turistákat

Forrás: turizmus.com

 2020. február 28. 10:33

A dalban a siklósi várkapitány – elsősorban a fiatalokat célozva – felhívja a figyelmet Siklós és térségének érdekességeire, a siklósi vár történelmére.

A videoklip kitalálója, szövegszerzője és énekese a siklósi várkapitány, Szentgyörgyváry Péter, a zenét unokaöccse szerezte. Céljuk megszólítani azt a fiatal közönséget, amely az iskolai kirándulások, táborok idején eljutnak ugyan történelmünk látványos helyszíneire, de privát utazása során nem ezt a fajta programot keresi.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a klip ötlete már akkor megszületett, amikor a várkapitány elfoglalta várát, tehát dolgozni kezdett a várban. Azóta folyamatosan rendezvényeiken történtek a forgatások, tehát 3 év eseményeinek összefoglalása és munkája is a klip.

2016-ban 69 ezer fő látogatott el a várba, 2019 végére ez a szám 100 ezerre emelkedett. Még komolyabbá teszi ezt a teljesítményt, hogy önerőből sikerült elérniük: a 24 főállású alkalmazottat foglalkoztató siklósi vár az országban egyike a kevés önfenntartó várnak.