Márciustól angol felirattal látható négy előadás a Vígszínházban

Forrás: turizmus.com

 2024. március 04. 17:30

Márciustól angol felirattal látható négy előadás, A diktátor, A nagy Gatsby, a Kabaré és a Sirály a Vígszínházban.

A színház közleménye szerint a nemzetközileg is jól ismert művek színpadi feldolgozásai a Magyarországon élő külföldieknek és a hazánkba látogató turistáknak is izgalmas élményt kínálnak.

A Vígszínházban korábban egy-egy alkalommal már játszottak angol feliratozással darabot, de mostantól ez a négy produkció csak angol felirattal szerepel műsoron.

Mint a közleményben írják, a kultikus regény, A nagy Gatsby szereplői különös hangulatú zenés színpadi műben kelnek életre. Gatsby, a titokzatos múltú aranyifjú fényűző világot teremt maga körül, hogy visszaszerezze élete nagy szerelmét, Daisyt.

Charlie Chaplin legnagyobb hatású művében, A diktátorban ifjabb Vidnyánszky Attila játssza a főszerepet. A mélyen humanista alkotás a kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepében hol kíméletlenül szarkasztikus, hol a bohóctréfa eszközeivel oldja fel az emberek szorongását.

A diktátor című előadást is láthatják angol felirattal a hazánkba érkező turisták

Fotó: Vígszínház/Facebook/Dömölky Dániel

Joe Masteroff, John Kander és Fred Ebb világhírű musicalje, a Kabaré a harmincas évekbeli berlini éjszakába viszi a közönséget. A látványos, népszerű slágerekkel teli zenés produkció Béres Attila rendezésében látható.

Csehov Sirály című műve a drámairodalom egyik legnagyobb alkotása, a darabban benne van a viszonzatlan szerelem minden fájdalma, a színház végtelen szeretete, az örökös boldogságkeresés, a magány és a középszerűség elleni küzdelem. Csehov műve David Doiasvili izgalmas megoldásokat felvonultató rendezésében látható.

A színház felhívja a figyelmet arra, hogy a feliratozás a földszinten a 10-20. sorból, valamint az erkély első két sorából látható a legjobban.