Világ csendje Pásztón

Forrás: turizmus.com

 2015. június 23. 14:33

Augusztus 8-án, 14.00 órakor elnémul egy fesztivál, hogy megszólalhasson a Világ csendje. Lukáts Andor színművész 25 éve dédelgetett álma, hogy hallgasson el egyszerre az egész világ, ezzel a kezdeményezéssel indul el a Mátraalja Fesztivál.

Globális ünnepet hív életre a Mátra aljában található Pásztó, ahonnan augusztus 8-án, 14.00 órakor elindul a Világ csendje. A közös hallgatás célja, hogy próbáljuk megérteni egymást, figyelni a másikra és ezzel tegyük egy kicsit jobbá a világot. A kezdeményezéshez már az első alkalommal több ezren csatlakoznak Magyarországon, mi több Franciaországban is. A történelmi esemény a Mátraalja Fesztiválról indul, ahol élőben kapcsolják a francia településen csendbe burkolózókat. A közös hallgatást az ötletgazda, Lukáts Andor színművész indítja el.

Magyarország egyik kisvárosa, Pásztó hívja életre először a Világ csendjét, amely rögtön átlépi az országhatárt, ugyanis a francia Ruffec város is csatlakozik a kezdeményezéshez. A nemzetközi esemény, a közös hallgatás augusztus 8-án, 14.00 órakor kezdődik, méghozzá sajátos módon, egy zenei rendezvényen, a Mátraalja Fesztiválon. A nyitókoncert előtt elhallgat a tömeg és vele együtt a testvérváros is.

S bár a rendezvény csak 10 percre némul el, a szervezők és a színész biztatnak mindenkit, hogy ezen a napon, ettől a perctől kezdve minden évben hallgassunk el egy órára. Legyen ez a csend órája, amikor csak magunkra és egymásra figyelünk.

További információ:  www.matraaljafesztival.hu