Világranglistára került a Szent István-terem

Forrás: turizmus.com

 2023. március 19. 17:29

A tekintélyes amerikai lap, a TIME idén is összeállította a világ 50 legnagyszerűbb helyszínének listáját. Budapest egyesítésének 150 évfordulója apropóján több magyar látványosságot is kiemelnek, köztük a Nemzeti Hauszmann Program több elemét is nevesítik.

Korábban ebben a cikkükben adtunk róla hírt, hogy idén Budapest is felkerült a lap top 50-es listájára. A Várkapitányság köztük a Budavári Palotanegyedben

A TIME emlékeztet, hogy Buda, Óbuda és Pest egyesítésével 150 éve jött létre a modern Budapest, és – a magyar főváros egyéb helyszíneinek ajánlása mellett –  külön kiemeli a Budavári Palotanegyed látványosságait, megemlítve, hogy a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épületek ismét eredeti szépségükben ragyognak. Név szerint említik az újjáépített Szent István-termet, a Főőrség épületét és a Karakas pasa tornyát. „Óriási öröm számunkra, hogy olyan helyszínek mellett emlegetik a Budavári Palotanegyedet, mint Barcelona, Jeruzsálem, Dijon vagy Bécs" – mondta Sikota Krisztina a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint.

Felkerült a TIME magazin listájára a Szent István-terem

Fotó: Várkapitányság

 

„Az elmúlt években azért dolgoztunk, hogy ez a városrész újra egy élénk és vonzó helyszín legyen, az erőfeszítéseinket az ide látogatók nap mint nap visszaigazolják. A mostani összesítés azt is jól mutatja, hogy a Nemzeti Hauszmann Program nem csupán egy fejlesztési program, hanem a Budavári Palotanegyed méltó helyreállítása turisztikai szempontból is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a másfél éve megnyitott Szent István-terem valóban egy világraszóló látványosság, ahogyan az 1900-as párizsi világkiállításon már egyszer bizonyította" – emlékeztetett a szakember, hozzátéve, hogy a Budavári Palota újjászületett csodáját mostanáig már 130 ezernél is többen keresték fel.

Sikota Krisztina szerint a magyar turisztikai szakma elismerése is egy ilyen rangsorra felkerülni.

A listára a TIME nemzetközi tudósítói, szerkesztői és újságírói jelölhetnek helyszíneket, ezután a szerkesztőség minden javaslatot értékel, majd rangsorol a minőség, eredetiség, innováció és fenntarthatóság szempontjai szerint.