Világrekordra készül az Operett Karaván

Forrás: turizmus.com

 2021. február 08. 16:00

Idén nyár végétől 50 nap alatt 100 hazai településen adnak ingyenes operett koncertet a Budapesti Showszínház művészei egy különleges, erre a célra kialakított mozgó kamionszínpad segítségével.

Az országjárás természetesen akkor indul el, ha erre a jogszabályi keretek lehetőséget adnak, de a jelenlegi tervek alapján augusztus közepén útnak indul az első Operett Karaván.

A Budapesti Showszínház által szervezett esemény külön érdekessége, hogy a nagyvárosok mellett olyan településekre is eljut majd a produkció, amelyeken még soha nem volt operett előadás,hiszen se színházépület, se kultúrház nem működik a körzetükben, így az idősebb korosztálynak hatalmas meglepetés és ajándék lesz ez a kezdeményezés.

Záhonytól Harkáig szinte 30 kilométerenként megállnak majd énekelni

Fotó: showszinhaz.hu

A száz helyre ez idáig 102 település jelentkezett, így a végleges útiterv is kialakult: Záhonytól Harkáig szinte 30 kilométerenként megállnak majd, hogy látványos, különleges és minden bizonnyal emlékezetes operett gálával örvendeztessék meg a települések lakóit.

Az Operett Karaván útjáról tízrészes dokumentumfilm is készül, melyben az érintett települések kulturális emlékeiről beszélgetnek az operett gála szereplői a települések vezetőivel, illetve meglátogatják nevezetességeiket, kulturális intézményeiket is.

Az országjáró körút egyik kiemelt célja hazánk gyönyörű tájainak népszerűsítése, valamint a turizmus és vendéglátás fellendítésének elősegítése.

Az Operett százszor! című eseménysorozat világrekord is lehet, hiszen egymás után ilyen sok operett előadás még sehol, soha nem volt a világon, így a Budapesti Showszínház Guiness-rekord kísérletként jelenti be az országos körútjukat a közel 15 000 km-es úton.

A települések részletes listáját a Budapesti Showszínház weboldalán (www.showszinhaz.hu) lehet megtalálni, az egyes helyszínek időpontjaival együtt.