Világsztárok a Balaton északi partján

Forrás: turizmus.com

 2016. május 03. 17:11

Idén nyáron három napra Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa: a Paloznaki Jazz Piknik ismét világsztárokkal teli fesztiválprogrammal készül.

Az elmúlt öt év alatt a rendezvény több ezer fős ünneppé nőtte ki magát, igazi Balaton-felvidéki hangulattal, fűben ülős jazz koncertekkel, minőségi borokkal és első osztályú külföldi és hazai előadókkal. A két napból 2016-ra három nap lesz minden eddiginél nagyobb, izgalmasabb programmal.

A Paloznaki Jazz Piknik 5. évfordulóját egy különleges nulladik nappal nyitja: a francia Ludovic Navarre house és nu jazz formációja, a világhírű St Germain ad egész estés koncertet a nagyszínpadon (a nulladik napra külön jegy váltható). Pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadókkal készülünk, fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi, a Váczi Eszter Quartet, akik egyszer már megtáncoltatták a Jazz Piknik közönségét, a naplementés koncertek „szakértője”, Harcsa Veronika és a BinJip, Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge,  a Belau, a Kéknyúl Hammond Band, a Szőke Nikoletta Quartet, a Juhász Gábor trió, valamint Jász András és Barátai. A Sáfránkert melletti színpadon pedig fiatal tehetségek zenélnek majd egy vagy kétszemélyes formációkban.

A Homola Pincészet által szervezett fesztivál a nyár egyik leghangulatosabb programja, tavaly már több mint hatezren voltak rá kíváncsiak. Mind a zenei kínálat, mind a közreműködők, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges eseményre számíthatnak az ide látogatók. A fesztivál alatt külön buszjárat indul Paloznakról a környező településekre, Füredre, Csopakra, Almádiba és Alsóörsre is, hogy könnyebb legyen a közlekedés és a szállások megközelítése. A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok (kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka) és plédek teszik teljessé. A fesztiválon az északi part legfelkapottabb éttermei biztosítják majd a harapnivalókat.

A fesztivál házigazdája a Homola Pincészet, társszervezője Paloznak Önkormányzata. A Jazz Piknik a MOL nagyon Balaton programsorozat része és a VeszprémFesttel kooperációban kerül megrendezésre.

Bővebb információ: www.jazzpiknik.hu