Világsztárok és hazai kedvencek a Margitszigeti Színház jövő évi műsorán

Forrás: turizmus.com

 2021. november 26. 12:55

A szabadtéri színpad következő szezonjának repertoárjában neves hazai művészek előadásai és nemzetközi kuriózumok is találhatók.

A 2022-es nyár egyik nagy szenzációjaként, az ünnepi Opera Gálán az operák legszebb áriáival lép a Margitszigeti Színház színpadára Aida Garifullina. A legismertebb operaházak és koncerttermek csillaga egyenesen a Covent Garden London, a Milánói Scala, a Bécsi Állami Operaház és a New York-i Metropolitan színpadáról érkezik hazánkba – adta hírül közleményében a színház.

Az orosz szoprán mellett egy másik karizmatikus világsztár, Maria Agresta, olasz operaszoprán is ellátogat a Margitszigetre. A színház Verdi Attila című operájának női főszerepére, Odabella megformálására kérte fel a kiváló hangú énekesnőt.

A teátrum a tánc műfajában is igazi nagyágyút vonultat fel 2022-ben. A Béjart Ballet Lausanne társulatát immár harmadszorra sikerül elcsábítani Magyarországra. A Margitszigeti Színház és közönsége igazi megtiszteltetésben részesül, hiszen a társulat egy világpremierrel érkezik a Margitszigetre. A Wien, Wien, nur du allein című előadást Maurice Béjart rendezte eredetileg, és most egy világpremier keretében, Gil Roman társulatvezető újrarendezésében kerül színre Budapesten.

A nyár egyik legpazarabb nagyzenekari partiját pedig a Pink Martini együttes adja majd a nagyszínpadon.  A sajátos hangulatú formáció és performance-zenekar a jazz, a klasszikus zene és a pop-rock műfajának találkozásából alakult.

A színház sokszínű programmal készül a következő évadra

Fotó: Margitszigeti Színház

Sokszínű kínálat, visszatérő hazai előadók

A Margitszigeti Színház repertoárjában minden évben törekszik számos műfajt, sokszínű előadásokat, színházi és zenei produkciót kínálni. A látványos musical bemutatók közül kiemelkedik az Elisabeth és a Kőszívű – A Baradlay-legenda. Különleges élményt ígér a Szent Efrém Férfikar jubileumi kórusgálája közel 400 közreműködővel, a Szarka Tamás nevéhez fűződő Esthajnal című koncertshow, valamint a Nemzeti Filharmonikusok nyitókoncertje is.

A könnyedebb műfajok és a hazai sztárok rajongóinak is bőven lesz választási lehetőségük: a Cotton Club Singers látványos ABBA Jazz Show-val készül, Jávori Fegya, a Budapest Klezmer Band alapítója a Margitszigeten mutatja be teljes életművét számos sztárvendég közreműködésével. Nem maradhatnak ki a nagy visszatérők sem, Fenyő Miklós, Dés László, a Budapest Bár vagy épp Caramel, akik évről évre fergeteges hangulatot varázsolnak a csillagos ég alá.

 

Ajándék- és kedvezménykártya

Exkluzív ajándékot kínál közönségének a Margitszigeti Színház az adventi időszakban: a limitált példányszámban kibocsátott ALL IN ONE Ajándék- és kedvezménykártya jelentős kedvezménnyel kapható, és értéke a 2022. nyári évad végéig vásárolható le. A kártyán szereplő összeg felhasználását követően az ajándékkártya már kedvezménykártyaként működik, mely a további jegyvásárlások alkalmával 20%-os kedvezményre jogosít online jegyvásárlás esetén, illetve a Margitszigeti Színház jegyirodáiban. A kártyával további VIP szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.

 

Egyre nő a szabadtéri színházak szerepe

A szabadtéri teátrumok létezése, így a Margitszigeti Szabadtéri Színház működése szinte kikerülhetetlenné vált a budapesti nyári kulturális élet pezsgésének fenntartásához, a művészek és alkotók munkájához, kiteljesedéséhez.

„Mint az a korábbi években is jellemző volt, erősödik az igény színházunk irányába, és mi magunk is emeljük a lécet, a magasabb elvárásoknak kívánunk megfelelni. Az igény és a magas minőség találkozása a célunk, mint ahogy arra is építjük immár több évtizede működésünket. Ehhez választjuk meg a művészeti és szakmai kapcsolatainkat. A színházak, társulatok, zenekarok, új bemutatók részéről és a velük való közös siker érdekében dolgozunk és alakítjuk stratégiánkat. Így tehát egyre nagyobb számban érkeznek a megkeresések felőlük, ami igényes és műfajokban gazdag 2022-es szezont vetít előre. Különösen fontosnak és egyben feladatunknak is tekintjük, hogy partnereink és a közönség előtt is tágra nyissuk virtuális műfaji kapunkat, a csak nálunk látható produkciókkal, kuriózumnak tekinthető művészi teljesítményekkel, vizuális elemekkel gazdagított előadásokkal, koncertekkel tűzdeljük, koronázzuk meg, alkossuk meg színházunk nyári szezonját” – mondta el Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője.