Világsztárok és újdonságok a Margitszigeten

Forrás: turizmus.com

 2020. július 09. 11:13

Világsztárokkal és Köszönet Gálával indul az idei szezon július 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Rost Andrea és Piotr Beczala operett- és operakoncertjével nyitja meg szezonját a budapestiek kedvelt nyári teátruma.

A kormány rendelkezése szerint a pandémiás veszélyhelyzet véget ért, és ezzel a színházakba, a nyári idény szerint különösképpen a szabadtéri színpadokra végre visszatérhet az élet. A művészek és a közönség újra találkozhatnak Budapest zöld szívében, a lombkoronák árnyékában elhelyezkedő impozáns Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Az idei, rövidebbre tervezett szezonban is széles a műfaji választék: opera, operett, musical, filmzenei és könnyűzenei koncertek is helyet kaptak a kínálatban. Vidnyánszky Attila új rendezésében mutatják be Erkel Ferenc operáját a Bánk bánt, címszerepben Molnár Leventével. Rossini vígoperája, A sevillai borbély sztárvendégei Annalisa Stroppa és a Giorgio Caudoro, valamint a közönség örömére megérkezik a Margitszigetre az Elisabeth musical, Emir Kusturica és a No Smoking is.

Folytatódnak a népszerű irodalmi séták, és a családi programok: az Interaktív meseszínpad, a reneszánsz délelőttök, és újdonságként szerepelnek a kínálatban a Koraesti térzene koncertek a Margitszigeten – tájékoztatott a Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

A július 17-én induló és szeptemberre is átnyúló programsorozat előadásai közül  ITT válogathatnak az érdeklődők.

Július 17-én indul az idei szezon a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Fotó: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

Mint a szervezők írják, a régóta várt találkozásra a közönség és a művészek között – a klasszikus zenei és könnyűzenei produkciók mellett – más formában is lehetőség nyílik. A margitszigeti színház vezetése és a Nemzeti Filharmonikusok egy újdonsággal is készül kiegészíteni a rendhagyó nyári évad kínálatát.

Professzionális zenészekből alakult minizenekarok adnak hat alkalommal ingyenes koncertet, kifejezetten ezen alkalmakra összeállított, a helyszínnek és alkalomnak megfelelő klasszikus repertoárból válogatva. A Margit kolostor árnyas kertjében „Koraesti térzene” címmel délután 5 órakor kezdődnek a zenei események.

A Margitszigeten a július közepétől szeptember közepéig tartó nyári színházi szezonban bemutatásra kerülő  tervezett további események: „Fellini 100” Nino Rota filmzenéiből összeállított koncert az Óbudai Danubia Zenekarral, a könnyedebb populáris zenei kikapcsolódást kedvelőknek ajánlva Emir Kusturica és a No Smoking zenekar koncertje, a Geszti Péter és a barátai koncertje, és visszatérőként a Budapest Bár koncertje. A nyár és a Margitsziget nincs Fenyő Miklós nélkül, augusztus utolsó szombatján kerül Maszkabál című koncertjére.

A Margitszigeti Szabadtéri Színház vezetése felkészült, és fokozott figyelmet kíván fordítani a hatályos egészségügyi és biztonsági előírások betartására, vendégei biztonságérzetének erősítése és így a felszabadult élményszerzése érdekében – hangsúlyozzák közleményükben.