Világsztárok hétvégéje a Margitszigeten

Forrás: turizmus.com

 2016. június 28. 13:25

A londoni Globe Színház féktelen humorú vígjátékkal, Stanley Jordan amerikai jazzgitáros pedig egy világklasszis zenészekből álló nemzetközi formációval lép fel hétvégén a Margitszigeten.

A színházi világ idén ünnepli Shakespeare születésének halálának 400. évfordulóját. Az „avoni hattyú” a színháztörténet egyik legnagyobb hatású színházi alkotója volt íróként, színészként, társulatalapítóként és rendezőként egyaránt.

A jubileum alkalmából eredeti színháza, a londoni Shakespeare’s Globe A két veronai nemes című vígjátékkal érkezik Magyarországra a Budapesti Nyári Fesztivál meghívására. A könnyed szerelmi komédia 21. századi módon eleveníti fel a drámaírás atyjának varázslatos színházi világát. A Globe Színház előadása angol nyelven, magyar felirattal látható pénteken, július 1-jén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

 

Először lép fel Magyarországon Stanley Jordan amerikai jazzgitáros, aki Alegre Correa brazil gitáros, valamint Horváth Kornél ütőhangszeres és Dörnyei Gábor dobos társaságában vasárnap, július 3-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon koncertezik.

A most 56 éves Stanley Jordan 1985-ös Magic Touch című albuma rekordot jelentő 51 héten át vezette a Billboard jazzlistáját és az Egyesült Államokban a műfajban kiugrónak számító félmillió példányban kelt el. A gitáros speciális tapping touch technikájával párhuzamosan képes dallamot és akkordokat játszani, sokszor játszik egyszerre két különböző gitáron vagy gitáron és zongorán.

Virtuozitását elképesztő kreativitással párosítja, zenéjéből melegség és érzékenység árad. Zeneterápiával is foglalkozik. Hat kontinens hatvan országában lépett már fel, partnere volt a színpadon Art Blakey, Stanley Clarke, Kenny Rogers és Dizzy Gillespie is.

A koncert 21. századi kamarazenéjében az amerikai, a brazil, az afro és az európai zenekultúra keveredik. Játszanak pop- és rockfeldolgozásokat, lesz Michael Jackson- és Led Zeppelin-szám is.

Érkezzen a helyszínre MAHART színházi hajójárattal!

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu (x)