Virágos Magyarország: lezárult a nevezés, indul a közönségszavazás

Forrás: turizmus.com

 2021. július 05. 10:07

Lezárult a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny nevezési szakasza, a szakmai zsűri rövidesen megkezdi a települési pályázatok értékelését.

Ugyancsak július 1-jéig várták a Virágos balkonok, virágos kertek lakossági versenyben az amatőr kertészek képeit, a szervezőbizottság ezek zsűrizését is megkezdi. Mindkét versenyben hamarosan indul a közönségszavazás is a Virágos Magyarország Facebook-oldalán.

Csütörtökön zárult a nevezés az idén 28. alkalommal megrendezett Virágos Magyarország versenyre, az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében több mint 320 önkormányzat – köztük több tucatnyi határon túli magyarlakta település – kívánta megmérettetni közterületeit, zöldfelületeit, parkjait.

A verseny szervezőbizottsága rövidesen megkezdi az online pályázatok kiértékelését, illetve a személyes zsűrizést választó települések felkeresését. Az idei versenyen is több kategóriában osztanak díjakat, a győztesek kihirdetése szeptember közepén várható.

A versenyben több mint 320 önkormányzat kívánta megmérettetni közterületeit, zöldfelületeit, parkjait

Fotó: 123rf.com

Idén is több százan pályáztak a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett Virágos balkonok, virágos előkertek versenyben, melynek keretében amatőr kertészek egy rövid leírással és fotókkal mutathatták meg saját kertjeiket, balkonjaikat, teraszaikat. Ezeknek a pályázatoknak az előzsűrizése is megkezdődik, több kategóriában lehet értékes kertészeti utalványokat nyerni, az eredményhirdetés szintén szeptemberben várható.

A nagyközönség idén is beleszólhat mind az önkormányzati, mind a lakossági verseny végeredményébe, hiszen a nyertesekről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem a rövidesen elinduló közönségszavazás is. Aki kíváncsi a részletekre, kövesse a friss híreket a Virágos Magyarország Facebook-oldalán.