Virtuális adventi túrára csábít Opatija

Forrás: turizmus.com

 2020. december 16. 12:57

Horvátország közkedvelt téli-nyári üdülőhelye ünnepi díszbe öltözve köszönti az adventet.

Az évszázados hagyományokkal büszkélkedő, közkedvelt úti cél és téli gyógyüdülő, Opatija ismét felöltötte karácsonyi ruháját, és a legszebb pompájában ragyog.

A város idegenforgalmi közösségr most minden otthon maradni kényszerülő utazót és érdeklődőt arra buzdít, hogy legyen részese Opatija adventi varázslatának: tegyen egy virtuális sétát Opatija városában, és élje át a tengerpart legszebb adventjét otthonának kényelméből.

Gyönyörű az adventi díszkivilágítás Opatijában

Fotó: Nereo Crnic

Opatija ünnepi légköre virtuális formában ma mindenki számára elérhető. A látogatók 360 fokban körbejárhatják a város 19 adventi helyszínét éjjel-nappal, madártávlatból szemlélhetik a várost, és Opatija templomaiba is „beléphetnek”.

Meseszép parkok, pazarul díszített terek, több százezer kis lámpával megvilágított utcák, ünnepi hangulattal teli romantikus sétányok és számos látnivaló varázsolja Opatiját az idei advent egyik legszebb helyszínévé.

Opatija Város Idegenforgalmi Közössége internetes oldalán elérhetővé tett egy 360 fokos virtuális sétát, amely a látogatókat a téli idill gyönyörű helyszínein kalauzolja végig a tenger partján.

A város jellegzetes tengerparti szobra: Lány galambbal

Fotó: Studio Sarson

A slatinai adventi koszorútól a voloskói adventig a séta a virtuális valóságban teljes élményt nyújt mind a 19 adventi helyszínen, 30 eseményen keresztül, 360 fokos szögben.

Sétálhatunk a gyönyörűen feldíszített Angiolina parkban, ahol a különlegesen megfestett Diótörő figurák állnak őrséget; ellátogathatunk egy növényekből és virágokból készült krinolin kiállításra; "bekopoghatunk” a Mézeskalácsház ajtaján, hogy Opatija gondosan megtervezett adventi helyszíneinek ellenállhatatlan ünnepi hangulata beköltözzön a szívünkbe.

Opatija Város Idegenforgalmi Közössége reméli, hogy ezzel a karácsonyi virtuális sétával világszerte átmelegítheti a csodára vágyó emberek szívét.

Kattintson a linkre: https://www.visitopatija.com/adventska-virtualna-setnja/ és tegyen egy virtuális sétát Opatijában Advent idején!

Nyitókép: a Szent Jakab park, fotó: Vasja Pinzovski