Virtuális kirándulásra invitál Szlovákia

Forrás: turizmus.com

 2020. május 06. 10:44

A Szlovák Turisztikai Képviselet legfrissebb hírlevele összegyűjtött néhány izgalmas weboldalt, amelyeket felkeresve virtuálisan felfedezhetjük a szomszédos ország turisztikai látnivalóit.

A hírlevél beszámol arról, hogy elindult a Virtual.Travel.sk webes felület, amelynek célja, hogy a legmodernebb technológiák felhasználásával bemutassa Szlovákia nevezetességeit. Az oldalon az érdeklődők kevésbé ismert szlovákiai városokat is felkereshetnek.

Indulhat is a virtuális barangolás

Fotó: virtual.travel.sk

A virtuális bemutató egy olyan online fényképgyűjtemény, mely a lehető legteljesebb, 360x180°-os szögben készült webkamerás panorámafelvételeket foglalja magába, így a virtuális kiránduló láthatja az őt körülölelő tájat is. Számítógépe klaviatúrájának vagy egerének segítségével a fotót tetszés szerinti irányokba forgathatja.

Aki kedvet kapott a további barangoláshoz, annak érdemes felkeresnie a Szepességben található lőcsei (Levoca) Szent Jakab-bazilika honlapját, ahol virtuális séta keretében ismerheti meg az UNESCO világörökségei közé tartozó gyöngyszemet. Szlovákia egyik legnagyobb székesegyházában található a világ legmagasabb gótikus oltára, melyet a középkori fafaragó, Lőcsei Pál mester készített.

Aki inkább a Magas-Tátra szépségeiben gyönyörködne, az keresse fel a térség online fényképalbumát!

Virtuális városlátogatásra hívogat Poprad (Poprád) – a Magas-Tátra kapuja és a csodás Banská Štiavnica (Selmecbánya) is.

Kapcsolódó cikkek

BFTK: várséta virtuálisan

2020. április 29.