Virtuális séták, programok az Idegenvezetők Világnapja alkalmából

Forrás: turizmus.com

 2021. február 24. 14:35

Idén online rendezik meg az Idegenvezetők Világnapja eseményeit február 25. és 28 között.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata által támogatott, csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvénysorozatot turisztikai konferenciával nyitják meg, az ilyenkor megszokott, idegenvezetők és kulturális intézmények által tartott sétákat pedig az interneten lehet majd megnézni – írja közleményében a BKIK.

A világnap alkalmából hat egyedi, különleges, kiemelt sétát vettek idegenvezetők segítségével videóra, a Budai Várnegyedtől a Dohány utcai Zsinagógáig, amelyeket a programban megadott időponttól lehet megtekinteni.

Az online térbe költözik idén az Idegenvezetők Világnapja

Fotó: BKIK

A Budapesti Történeti Múzeum saját sétát készített az alkalomra, amely a Zichy család Óbudájára kalauzolja az érdeklődőket.

Lesznek további idegenvezetői előadások és megismerhetjük a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedet vagy bepillanthatunk a Mátyás-templom múltjába és jelenébe is. Végigutazhatunk Európa legrégibb földalatti vonalán, végigsétálhatunk Budapest legszebb sugárútján vagy a Bevásárló és Tematikus Utcák (BUM) Kanapé túrasorozatának különkiadásában érdekes ferencvárosi és lipótvárosi sétákon vehetünk részt.

A világnap nyitányaként február 25-én térítésmentes online turisztikai konferenciát tartanak Turizmus – újranyitás, de hogyan? (Reflektorfényben az idegenvezetés) címmel, amelynek témája a járványhelyzet által leginkább sújtott gazdasági szereplők, az idegenvezetők, vendéglátósok és szálláshelyadók számára elérhető lehetőségek lesznek.

A turizmus a pandémia által leginkább sújtott ágazat. A szállodák, a vendéglátóhelyek többsége zárva tart, az utazási irodák alkalmazottai, a rendezvényszervezők és az idegenvezetők pedig tömegesen maradtak munka nélkül. Ebben az időszakban a BKIK különösen fontosnak tartja megmutatni, hogy a szakma ugrásra készen várja a nyitást, hogy vendégeit újra fogadhassa – hangsúlyozták a közleményben.

A konferencia programját ITT találja.

Kiemelt séták:

Február 25., 17 óra: Új-pest a Károlyiak birtokán – egy gyárváros emlékei

Február 25., 19 óra: Városélet a várkapukon belül – Séta Buda polgárvárosában

Február 26., 17 óra: Szervita tér – egy belvárosi tér metamorfózisa

Február 27., 15 óra: Víziváros – Ahol az utak találkoznak – vízivárosi séta a Clark Ádám tértől a Budai Vigadóig

Február 28., 11 óra: Óbuda – Zarándoklatok Óbudán, a Zichyek birtokán – BTM séta

Február 28., 13 óra: Kezdetben volt az Orczy ház – Zsinagóga háromszög

Február 28., 15 óra: Buda Polgárváros – A szombati piactól a halászok bástyájáig

A sétákat ezen a linken, a „Budapest” rovatban lehet majd megnézni.