Mostantól virtuális sétán is bejárhatjuk a Kossuth teret

Forrás: turizmus.com

 2021. február 26. 13:50

Az Országház után az érdeklődők most már a Kossuth teret is felfedezhetik online. A virtuális séta érinti a Parlament körül elhelyezkedő épületeket és szobrokat, valamint az 1956-os emlékművet és kiállítást is.

Az online térben érdekes történetek, fotók, ritkán látott filmfelvételek, a nagyközönség számára kevésbé ismert információk segítik a magyar történelem egyik kulcsfontosságú helyszínének, históriájának, épületeinek, emlékműveinek és parkjainak minél teljesebb megismerését.

Az érdeklődők bejárhatják a teret és megtekinthetik a környező épületeket, többek között a MÁK-palotát, az Igazságügyi palotát és az Agrárminisztériumot.

Ezen kívül a téren elhelyezkedő szobrok (Andrássy-szobor, József Attila szobor, Kossuth-szoborcsoport, Tisza István szobor) és történelmük is megjelenik a virtuális séta programjában.

kossuthter_virtualis

Az online térben feltárulnak a magyar történelem egyik kulcsfontosságú helyszínének titkai

Fotó: Virtuális séta, Kossuth tér

Az Országházhoz hasonlóan mostantól az 1956-os emlékmű és kiállítás, illetve a Kőtár is bejárható virtuálisan. Az 1956-os tárlat különlegessége, hogy a Kossuth téri eseményeket nemcsak a földalatti kiállítótérben mutatja be, hanem a téren is. Így megtekinthetők például azok a helyszínek (a szovjet T-54-es harckocsik, az államvédelmi egységek és a határőr alakulatok elhelyezkedése), ahonnan feltételezhetően sortüzet adtak le a téren összegyűlt fegyvertelen civilekre.

Az érdeklődők a múltidéző séták keretében nemcsak az adott helyhez kötődő történelmi eseményeket kísérhetik végig, hanem betekintést nyerhetnek a hajdani idők hétköznapjaiba, felkereshetik a tér egykori kávéházait vagy a mára már jóformán elfeledett dunai fürdőket is.

Az itt elérhető virtuális séta mellett a Nemzet Főterével kapcsolatos ismeretek játékos formában, kérdéssor kitöltésével is gyarapíthatóak az oldalon.