Virtuális túrára hívnak a leghíresebb múzeumok

Forrás: turizmus.com

 2020. március 17. 12:30

A Google több mint 500 múzeum – közöttük a leghíresebbek – részvételével a világ minden részéről elérhető virtuális túrákat kínál.

A Google Arts & Culture gyűjteménye magában foglalja a többek között a londoni British Múzeumot, az amszterdami Van Gogh Múzeumot, a New-Yorkban található Guggenheim Múzeumot és még több száz népszerű helyet.

A gyűjtemények tanulmányozása kifejezetten hasznos lehet például az iskolák bezárása miatt otthon ragadt diákoknak. A hellogiggles.com cikke alapján bemutatjuk néhány top múzeum virtuális túráját.

A Van Gogh Múzeum is kínál most virtuális túrákat

Fotó: Pixabay

British Múzeum, London

A London szívében fekvő ikonikus múzeum virtuális túrája során a „látogatók” felfedezhetik az ősi Rosetta követ, az egyiptomi múmiákat, valamint több száz műalkotást.

 

Guggenheim Múzeum, New York

A Google Street View segítségével a látogatók megcsodálhatják a múzeum híres spirál lépcsőjét, ezután felfedezhetik a múzeumban kiállított műalkotásokat az impresszionista, posztimpresszionista, modern és kortárs művészeti korszakokból.

 

Nemzeti Galéria, Washington, D.C.

A híres amerikai múzeum két virtuális kiállítást kínál. Az első az amerikai divat történetét vonultatja fel 1740-től 1895-ig, a második pedig a híres holland barokk festő Johannes Vermeer alkotásait mutatja be.

 

Orsay Múzeum, Párizs

Virtuálisan végigsétálhatunk a népszerű múzeum falai között, ahol megtekinthetőek az 1848 és 1914 között élt és alkotott francia művészek – például Monet, Cézanne és Gauguin – híres munkái.

 

Nemzeti Modern és Kortárs Művészetek Múzeuma, Szöul

Korea egyik legnépszerűbb múzeuma most a világon bárhonnan elérhető. A Google virtuális túrája hat emeleten keresztül mutat be kortárs műalkotásokat koreai és nemzetközi művészektől a világ minden részéről.

 

Pergamon Múzeum, Berlin

Németország egyik legnagyobb gyűjteménye, a Pergamon Múzeum számos műalkotásnak ad otthont. Az ide látogatók megtekinthetik többek között a babiloni Istár-kaput és persze a Pergamon Oltárt.

 

Riijksmuseum, Amszterdam

Többek között Vermeer és Rembrandt alkotásai között nézelődhetünk az online térben. A Google Street View segítségével teljesen be lehet járni a múzeumot.

 

Van Gogh Múzeum, Amszterdam

A múzeum ad otthont Vincent van Gogh legtöbb alkotásának, több mint 200 festményt, 500 rajzot és több mint 750 személyes levelet sorolhat gyűjteményébe.

 

J. Paul Getty Múzeum, Los Angeles

A kaliforniai múzeumba látogatók európai művészek alkotásait tekinthetik meg egészen a 8. századtól. A Google Street View segítségével fel lehet fedezni a múzeum hatalmas, festményekből, rajzokból, szobrokból, kéziratokból és fényképekből álló gyűjteményét.

 

Uffizi Galéria, Firenze

A galéria ad otthont Olaszország egyik leghíresebb családja, a de' Medici család műgyűjteményének. Az épületet Giorgio Vasari tervezte 1560-ban Cosimo I de' Medici megrendelésére.

 

MASP, São Paulo

A São Paulói Múzeum (Museu de Arte de São Paulo) Brazília első modern múzeuma. A műalkotásokat áttetsző plexiüveg keretre helyezték, ami olyan érzést kelt, mintha az alkotások lebegnének. Az illúzió virtuálisan is működik.

 

Nemzeti Antropológiai Múzeum, Mexikóváros

Az 1964-ben épült múzeum Mexikó spanyol hódítások előtti történelmét és régészeti örökségét mutatja be. Az ide látogatók huszonhárom teremben tekinthetnek meg alkotásokat egészen a maja civilizációig visszanyúlóan.