Virtuális valóság a makói Hagymatikum medencéiben

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 04. 15:33

Mélytengeri élővilág és űrbázis - nem mindennapi élményekben volt részük a vendégeknek a minap a makói Hagymatikum fürdőben.

A virtuális valóságba repítő, úgynevezett VR-szemüvegen keresztül fedezhették fel a mélytengeri élővilágot és egy űrbázist a makói fürdő vendégei néhány nappal ezelőtt. A vendégek ráadásul a vízben lebegve élhették át a nem mindennapi élményt. A program a fürdőzők körében osztatlan sikert aratott.

- A fürdővendégek egy valódi űrtechnikát próbálhattak ki a medencékben. A virtuális valóság már sokaknak ismerős lehet, manapság a szaküzletekben bárki vásárolhat VR-szemüveget, és ezáltal beleélheti magát egy mozgó történetbe, itt viszont egy teljesen vízálló verziót mutattunk be, amellyel ráadásul a súlytalanság valós érzésével párosulva élhették át az érdeklődők a mélytengeri merülést vagy egy űrbázis körüli galaktikus lebegést – mondta el Gergely Gábor, a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő igazgatóságának elnöke.

 

A szakember a nemzetközi kiállításokat járva talált rá a németországi vállalatra, amely az élményipar több szegmensében is piacvezető.

"Talán ez a világújdonság lehet az egyik turistamágnes, mellyel a nagy beruházás, a fürdőbővítés közben is új vendégeket szerezhetünk a Hagymatikum számára" – emelte ki a fürdővezető.

A világon csak két-három helyen van hasonló lehetőség jelenleg. A felfedező Y- és Z-generáció rendkívül nyitott a technikai újdonságok felé, így számukra ezek az eszközök egy modern fürdőkomplexum elengedhetetlen részei, csakúgy mint a csúszdák jelenléte.