Sisi és Ferenc József esküvőjébe csöppenhet a Schönbrunni kastély új VR-túráján

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 01. 12:49

Ausztria legnagyobb éves látogatószámmal büszkélkedő turisztikai látványossága, a Schönbrunni kastély új attrakcióval bővült. A kastélyban a látogatók a virtuális valóság segítségével akár be is léphetnek a történelembe.
Ismét a turizmus szolgálatába állt a technológia Bécsben: a virtuális valóság legkorszerűbb technológiájának és a jelen szürreális ötvözésével egy olyan immerzív teret hoztak létre a Schönbrunni kastélyban, amelyben a látogató valóban úgy érzi, hogy hús-vér emberekkel van körbevéve miközben szó szerint belemerül és résztvevője lesz egy történelmi történetnek – számolt be róla Kovács Balázs turisztikai szakember a blogján.

Különleges VR-attrakcióval bővült a Schönbrunni kastély

Fotó: Instagram / schoenbrunnpalace

A korszerű - a térbe való belemerülés valódi élményét adó – technológia segítségével a látogatók többek között „élőben” részt vehetnek Sisi és Ferenc József legendás esküvőjén, és találkozhatnak a Habsburg uralkodócsalád más tagjaival is.

Az új, élményalapú attrakció kifejlesztése muzeológusok, történészek és kiterjesztett valóság (VR) technológia szakértők hosszas, közel egy éves csapatmunkájának eredményeként valósulhatott meg. Az immerzív túrákat 19 nyelven – köztük magyarul – lehet kipróbálni és átélni a kastélyban.