Virtuózok öröm-ünnep koncert

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 08. 15:33

Nyári nagykoncert a riói olimpia jegyében augusztus 20-án a Margitszigeten. A koncert szünetében az ünnepi tűzijátékot élőben kivetítik!

A világ első komolyzenei tehetségkutatójának második, izgalmakkal teli szériája hasonló
sikerrel zajlott le a Magyar Televízióban 2016 tavaszán, mint a két évvel ezelőtti rangadó.
Most is rengeteg új fiatal zenei tehetség tűnt fel a műsorban, akik közül a legjobbak adnak a tavalyihoz hasonló gálakoncertet államalapításunk alkalmából a Margitszigeten. Az est sztárvendége a műsor zsűritagjaként is nagy népszerűségnek örvendő operaénekes, Miklósa Erika, valamint Balázs János zongoraművész.

 

Az idei Virtuózok nyári nagykoncert a riói olimpia jegyében zajlik majd. Hogy mi a közös a
komolyzenében és a sportban? A példamutató küldetés, amely szerint a sikerhez a tehetség  mellett kitartás, szorgalom és elhivatottság szükséges. Erről tesznek tanúbizonyságot a kis virtuózok is, akik hatalmas népszerűségre szert téve koncerteznek itthon és külföldön egyaránt.

Az augusztus 20-i ünnepi gálán a júniusban lezajlott televíziós döntő óta először állnak együtt színpadra a műsor döntősei – köztük a korcsoportgyőztesek: Kökény Tamás, Várady Gyula és Holozsai Eszter –, hogy az alkalomhoz illő műsorral köszöntsék a nemzeti ünnepet.
Fellépnek továbbá az első sorozat ma már országosan ismert ifjú művészei is, többek között Boros Misi és Szüts Apor. A klasszikus repertoár mellett ezúttal populárisabb műfajokban isbemutatják tudásukat.

Közreműködik: Hegyvidéki Solti György Zenekar / Vezényel: Bolyky Zoltán
Műsorvezetők: Miklósa Erika – operaénekes, Szécsi Zoltán – olimpiai bajnok vízilabdázó
Rendező: Aczél András

2016. augusztus 20., szombat 20 óra - Margitszigeti Szabadtéri Színpad
A koncert szünetében az ünnepi tűzijátékot élőben kivetítik!

A Szabad Tér Színház és a Virtuózok közös produkciója. (x)