Roadshow-n népszerűsítik a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat

Forrás: turizmus.com

 2016. február 17. 16:21

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok heroldjai hat hónapos körút keretében - a lovagkori szokásnak megfelelően - hangos szóval hirdetik a Duna-menti város legnagyobb nyári idegenforgalmi látványosságát.

Az idén különleges ünnepi műsorral készül az 1335-ös királytalálkozónak emléket állító Visegrádi Nemzetközi Palotajáték rendezvény, a modern kori Visegrádi Együttműködés létrejöttének 25. évfordulója alkalmából.

Az emlékévhez kapcsolódó programsorozat részeként a fesztivál központi elemét jelentő lovagi tornák kihirdetése is a középkori szokásoknak megfelelően történik: a lovagok és heroldok felkeresik az egyes tartományok és a környező országok legjelentősebb városait és hangos szóval hirdetik az esemény helyét és időpontját.

A díszruhás lovagok a rendezvényt megelőző hat hónapban tíz magyar és nyolc külföldi várost keresnek fel, hogy bemutassák a középkori királyok udvarának lovagi szokásait és az idei palotajátékok programjait. A magyarországi helyszínek mellett Szerbiában, Szlovéniában és Németországban tartanak bemutatókat.

A fesztiválra és a lovagi tornákra már kaphatók a bérletek és belépőjegyek. A tavasz folyamán a lovagok és heroldok küldöttségével egyebek között a mohácsi busójáráson, valamint a budapesti, illetve a nagyobb vidéki városokban megrendezett Utazás kiállításokon találkozhat a közönség.