Visszagyűjtenék és újrahasznosítanák az irodaházakban használt papírtörlőket

Forrás: turizmus.com

 2021. október 08. 10:58

A hulladéktelep helyett az újrahasznosító üzembe szállítaná a papírkéztörlőket egy higiéniai termékek gyártására szakosodott cég, az Essity. Magyarországon jövőre indulhat az új kezdeményezés.

A fenntarthatóság és körforgásos gazdaság szellemében indították el a „Tork PaperCircle” kezdeményezést, amely hamarosan Magyarországon is elérhető lesz - közölte az Essity. Többek között a közösségi mosdókban, irodaházakban használt papírkéztörlőknek ad majd új életet, amelyek a használat után nem hulladékként végzik majd, hanem nyersanyagként kerülnek vissza a gazdasági körforgásba.A Tork egy kalkulátort is létrehozott, melyen bárki kiszámolhatja, hogy a vállalat, iroda vagy intézmény, ahol dolgozik, mennyivel járulhatna hozzá éves szinten a széndioxid kibocsátás csökkenéséhez akkor, ha csatlakoznának a vállalat Tork PaperCircle programjához. A kalkulátor a kezdeményezés honlapján érhető el.

papir_essity

A kezdeményezés legalább 20%-kal csökkenti a kidobásra ítélt hulladék arányát: egy ötven fős iroda akár 12 kg-al csökkentheti havi széndioxid kibocsátását is.

Fotó: Essity

A vállalat termékeinek csomagolása már ma is 90%-ban újrahasznosítható anyagokból készül, de a vállalat végcélja az, hogy ez a szám 2025-re 100% legyen, azaz a csomagolások teljességükben újrahasznosíthatók legyenek. A cég azt is vállalta, hogy a papírtermékekhez kizárólag 100%-ban az FSC által minősített forrásból származó farostokat használ fel.