Visszaszámlálás a Magyar Dal fővárosában, Bükön

Forrás: turizmus.com

 2015. július 28. 17:40

Még alig ért véget a X. Gyógy- Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál, máris új attrakcióval készül hazánk egyik legsokoldalúbb fürdővárosa, Bükfürdő.

Az ötnapos rendezvény zárónapján – vasárnap este – közel négyezres tömeg előtt jelentette be Tóth Tamás, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetője az örömteli hírt, hogy az idei esztendőben Bük városa nyerte el a Magyar Dal fővárosa kitüntető címet.

Az eseményhez kapcsolódva a város turisztikai honlapján, a www.visitbuk.hu oldalon – elindítottak egy visszaszámlálót, amely 2015. szeptember 13-án, vasárnap fog leállni, amikor hivatalosan is kezdetét veszi a Magyar Dal Napja rendezvénysorozat.

Idén több jubileumot is ünnepel Bük, a település fennállásának 750. évfordulóját, az Aratóünnep 25 éves jubileumát, valamint a 10. alkalommal került megrendezésre a Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál, amelyet rekordszámú látogató keresett fel az elmúlt héten. A Magyar Dal Napja rendezvény első alkalommal állomásozik Bükön, a szervezők remélik, hogy az élő zene ünnepét is sikerül meghonosítani a népszerű fürdővárosban.