Visszatér korábbi helyére a Ladikos Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2017. május 29. 15:19

Az ország egyik legnagyobb népzenei rendezvénye idén újra visszatérhet korábbi, megszokott helyére, a Mosoni-Duna partjára, ahol zenei csemegékkel várják a közönséget.

A Szászcsávási Banda és Férfidalárda, a tököli Kolo Zenekar, a Kossuth díjas Vujicsics Együttes, a Söndörgö Együttes, valamint a Miqueu és Baltazár Montanaro provance-i oxcitán zenész duó által fémjelzett Ventsd’Est lesznek az idei Ladikos Fesztivál húzónevei, mellettük a hagyománynak megfelelően számos méltán elismert fellépő szórakoztatja június 10-én, szombaton, Mecséren a hagyományos Ladikos Fesztivál közönségét.

Az igazi „ladikos hangulatot” a zene, a tánc, a vásári komédiások, fotó- és képzőművészeti előadások, kézműves foglalkozások, bor- és pálinkakóstolók teremtik meg.

A Szigetköz szívében Mecséren megrendezett népzenei találkozó és fesztivál az ország egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényévé vált az elmúlt évtizedben: évről évre mintegy száz fellépőt és több ezer látogatót vonz magához.

Az ország egyik legnagyobb népzenei rendezvénye visszatér Mosoni-Duna partjára

 

Idén is lesznek visszatérő vendégeink, mint a Palatkai Banda, a Kalotaszegi Banda, a Cserók Táncegyüttes, mellettük azonban több új fellépőt is köszönhetünk a Ladikos Fesztiválon. Most először lesz vendégünk a tököli Kolo Zenekar, akik a hazai délszláv zenei kultúra kiváló képviselői és ezen alkalom kapcsán egy ritkán hallott zenei anyagot is bemutatnak, a magyarországi szlovének (vendek) dallamait is megszólaltatják. Külön figyelmet érdemel a Kossuth díjas Vujicsics Együttes és a gyerekeikből verbuválódott, mára világhírű Söndörgö „Apa-Fia koncertje”, kiegészülve a Miqueu és Baltazár Montanaro provance-i oxcitán zenész duó (szintén apa és fia) által fémjelzett Ventsd'Est (Keleti szél) produkcióval.

Az egész napos rendezvény jó hangulatáról a zenekarok mellett számos tánccsoport- Cserók, Aranymálinkó-, Öttevényi- és Mecséri Gyermektánccsoport, valamint Muszka Ilonka, Muszka György, Tálasi Ági és Kiss Zsolt táncosok gondoskodnak. A látogatókat a Ladikos Lakoma – Főzőverseny, a Koccintó Galéria és Folk Udvar, gasztro-pontok, bor-és pálinka bemutatók és kóstolók, kézműves- és gyermekfoglalkozások, tánctanítás, kirakodóvásár, valamint fotó-, néprajzi- és kortárs képzőművészeti kiállítások várják.

 

Kapcsolódó cikkek

Sziget 25

2017. május 11.