Visszatér Tunéziába a Thomas Cook

Forrás: Independent.co.uk

 2017. augusztus 22. 15:38

Két évvel a Sousse-i terrortámadást követően ismét elkezdett tunéziai nyaralásokat értékesíteni a Thomas Cook és 2018 februárjától újrakezdik az utaztatást az észak-afrikai országba – számolt be az Independent.

Mint emlékezetes, a Sousse-i tengerparton elkövetett, 30 brit áldozatot követelő támadás után a brit Külügyminisztérium tiltólistára helyezte az észak-afrikai országot. A kint tartózkodó brit turistákat sürgősséggel hazaszállíttatták, és arra kötelezték az utazásszervezőket, hogy azonnali hatállyal szüntessék be a tunéziai utazásokat, illetve azokra az utasokra vonatkozóan, akik mégis útra kelnek, érvénytelenítsék az utasbiztosítást.

Ehhez képest óriási előrelépés Tunézia számára, hogy a múlt hónapban lekerült a listáról azzal a megjegyzéssel, hogy ennek ellenére még nagy a valószínűsége egy esetleges terrortámadásnak az országban.

A Thomas Cook az első olyan utazásszervező, amely reagált az enyhítésre és bejelentette: 2018. február 13-tól heti három járatot indít az országba London-Gatwickről, Birminghamből és Manchesterből. Hat szállodába utaztat majd, amelyek elsősorban Hammamet környékén találhatók, Tunézia keleti partjainál. A májusban induló nyári szezon idején pedig heti hét járat közlekedik majd, és további két szállodával bővül az árualap.

A tilalom bevezetésekor egyébként a Thomas Cook hetente 35 járatot üzemeltetett.


A Thomas Cook vezetője, Carol Mackenzie blogjában kiemelte: "Figyelemre méltóak azok az erőfeszítések, amelyeket a tunéziai kormány tett a biztonság megteremtéséért. A munkát az Egyesült Királyság kormánya is elismeri azzal, hogy döntése nyomán most bejelenthetik, a brit utazók visszatérhetnek az országba."

Kapcsolódó cikkek

Tunézia újra lendületben

2017. március 02.