Ismét a Velencei-tónál lesz az EFOTT

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. január 22. 13:29

Visszatér a Velencei-tó északi partjára az egyik legnépszerűbb nyári zenei fesztivál, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT).

Idén újra Sukoró ad otthont a fiatalok egyik legvonzóbb nyári rendezvényének, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának. A 2022. július 13-án kezdődő, ötnapos EFOTT házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) lesz.

Erről a 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon írt alá együttműködési megállapodást Gyuricza Csaba, a MATE (korábban gödöllői Szent István Egyetem) rektora és Lasztovicza Gábor, a EFOTT Kft. ügyvezetője.

„Oktatási és kutatási feladatai mellett az egyetem mindig is kiemelt figyelmet fordított a minőségi szabadidős tevékenységek biztosítására, különös tekintettel a sportra” – fogalmazott a fesztivál időpontjának bejelentésekor a MATE rektora, aki azt reméli, hogy az idei EFOTT lesz az egyetemisták és főiskolások legsportosabb és „legzöldebb” találkozója.

A rendezvény 2019-ben

Fotó: Karancsi Rudolf

Az 1976-ban létrejött zenei rendezvénynek 2014-ig mindig más helyszíne és házigazdája volt. Először Abaligeten építettek fel hatalmas színpadokat és alkalmi sátorvárost, de többek közt Nyíregyháza, Debrecen és Keszthely is szívesen fogadta be a kulturáltan szórakozó hazai és külföldi fiatalokat. A múlt évben tartott sukorói találkozó látogatóinak száma elérte a 89 ezret, és az ideire is több tízezer, könnyűzenei élményre és sportjátékokra kiéhezett főiskolást, egyetemistát várnak.