Víz Világnapja - 2015. március 22.

Forrás: turizmus.com

 2015. március 18. 16:12

Az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencia kezdeményezésére az ENSZ március 22-ét nyilvánította a Víz Világnapjává. A Magyar Fürdőszövetség is országos aktivitásra szólította fel taglétesítményeit, hogy ezen a napon és nyújtsanak programokat a fürdőket látogató vendégek számára.

Mint ismeretes, Magyarország páratlan gyógyvíz és termálvíz kinccsel rendelkezik. A XIX. század végén, a balneológia is a tudományos érdeklődés középpontjába került. 1889-ben javaslatot terjesztettek elő a magyarországi gyógyfürdők fejlesztése, a gyógyvizek védelme érdekében. Az eredményesebb gyógyító munkát pedig tudományos egyesület létrehozásával szándékozták elősegíteni. A Magyar Fürdőszövetség dr. Fluck István összefoglaló írását tette közzé ez alkalommal weboldalán A hazai gyógyfürdőügy korai szervezeti keretei (1882-1938) címmel.

 

Emellett több írással hívta fel a Szövetség a figyelmet a víz életünkben betöltött szerepére, fontosságára.

A Víz Világnapja alkalmából az ország számos pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket. Ennek részletei a mellékletben olvashatóak.

A részletes programok ITT tölthetők le.

www.furdoszovetseg.hu