Vizes vb önkéntesekkel

Forrás: MTI

 2017. július 09. 11:59

Összesen 3500 önkéntes lesz jelen a 17. FINA Világbajnokságon és az azt követő Masters Világbajnokságon, s több mint 30 területen dolgoznak majd.
Perényi Szilvia, a vizes világbajnokság önkéntesprogramjának igazgatója sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az önkéntesek először egy általános képzésen vettek részt, majd területi képzéseken tudták meg, hogy milyen feladatokat végeznek el a sportrendezvényen. Számos középiskolás, egyetemista vesz részt a programban, sokan pedig szabadságot vesznek ki azért, hogy a világbajnokság megszervezésében segítsenek. Külföldről mintegy 150 önkéntes érkezik.

Az önkéntesek például a médiacsoportba, a repülőtéri fogadásokhoz, a szállításhoz és a catering területére érkeznek, emellett csapatkísérőként és a versenyrendezésen is dolgoznak majd, emellett a létesítményüzemeltetésben, továbbá a FINA-irodák munkájában is részt vesznek.

Willy és Lilly a vizes vb kabalái

Elmondta: a július 14. és 30. közötti FINA-vb-n 2500, az augusztus 7. és 20. között megvalósuló Masters Világbajnokságon 1000 önkéntes dolgozik.

A sajtótájékoztatón arról is szó volt, hogyan készül a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ a világbajnokságra érkező belföldi és külföldi vendégek, turisták fogadására. Bán Teodóra, a központ ügyvezetője hangsúlyozta, a közlekedés, a szállás, a közbiztonság és a rendőrségi intézkedések a legfontosabbak. Kitért arra, hogy a szállodaszektor várhatóan csaknem 70 százalékkal túlteljesít, az előző év adataival összehasonlítva, sok vendéget fogad majd Budapest.