Vízi élménypark és sporthotel épül Győrben

Forrás: MTI

 2018. április 04. 13:08

Négy nagyberuházás kezdődik a Modern városok program (MVP) keretében Győrben, ezek közé tartozik a vízi élménypark és egy sporthotel építése.

A beruházások összértéke mintegy 28,6 milliárd forint - közölte a Miniszterelnökség megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, a győri városházán.

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy a vízi élménypark kialakításának, az új sporthotel építésének, a közlekedési infrastruktúra átalakításának és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznál lévő háromszintes parkoló kialakításának előkészítésére összesen 1 milliárd 186 millió forint áll rendelkezésre.

Az MVP-megállapodás 18 projektet tartalmaz, ezek a közlekedést, a turisztikát, a kulturális infrastruktúrát, az egészségügyet, a felsőoktatást és a szabadidős tevékenységeket érintik. Győrben a Xantus János Állatkert és a Győri Nemzeti Színház fejlesztésének előkészítése már megkezdődött. Előbbire eddig 1 milliárd 80 millió forint, utóbbira 1 milliárd 55 millió forint érkezett.

A vízi élménypark kialakításának előkészítésére 366 millió forint áll rendelkezésre, a beruházás összértéke 8,5 milliárd forint. A fürdőfejlesztés keretében a meglévő gyógy- és élményfürdőt megújítják, emellett rendezik a fürdő körül az árvízvédelmi és a parkolási rendszert. A kivitelezés várhatóan 2020-ban fejeződik be.

A belvárosi közlekedési rendszer átalakításának tervezésére, előkészítésére 45 millió forintot fordítanak. Ennek a beruházásnak az összértéke várhatóan 15 milliárd forint lesz.

Az olimpiai sportpark közelében épülő sporthotel építésének előkészítése 65 millió forintba kerül, a kivitelezés összértéke 3,1 milliárd forint lesz.

Borkai Zsolt polgármester a sporthotelről azt mondta, hogy a leendő háromcsillagos épület 2020-ban készül majd el, s rehabilitációs központot is kialakítanak benne a sportolók számára.

Simon Róbert Balázs kitért arra, hogy a Modern városok program keretében a 23 megyei jogú városban mintegy 250 projekt valósul meg, több mint 3500 milliárd forint értékben. Ezek mintegy háromnegyedét hazai költségvetési, a maradékot pedig európai uniós támogatásból fedezik. A Miniszterelnökség tavaly 146 milliárd forintot fizetett ki, idén április 1-jéig pedig több mint 110 milliárd forintot.

Kapcsolódó cikkek