Vízi túrák, sétahajózás, katamarán a Ráckevei Duna-ágon

Forrás: turizmus.com

 2020. július 13. 11:50

Felpezsdült a vízi élet a Ráckevei Duna-ágon, a hajókirándulások és a kenutúrák mellett legújabb szolgáltatásként egy katamarán is üzembe állt – tájékoztatott a Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

A Ráckevei Duna-ág mentén az elmúlt években számos vízparti, vagy parthoz közeli vendéglátóhely és rendezvénytér nyílt, valamint bővült a bérbe vehető – külön engedély nélkül is biztonsággal vezethető – vízi járművek kínálata is. Csapatépítésre, baráti, családi összejövetelekre, osztálykirándulásokra vagy egy könnyed hétvégi kikapcsolódásra is remek lehetőségeket kínál a környék.

A Ráckevei Duna-ág

Fotó: Kis-Duna mente TDM

A Kis-Duna mente TDM szervezésében induló sétahajójáratok a legkedveltebb programok közé tartoznak. Általában áprilistól októberig havonta egy hétvégén, szigetszentmiklósi indulással szerveznek kirándulásokat, az 1,5 órás hajózástól egészen az egész napos Csepel-sziget kerülő túráig.

A programokra előzetes jelentkezés szükséges, a maximális létszám 30 fő/turnus. Ezen a nyáron a szigetszentmiklósi kikötőből induló programok:

Program

Dátum

Időpont

Sétahajózás a Kis-Dunán

2020. július 26., augusztus 16.

10:00, 11:40, 13:30

Csepel-sziget kerülés

2020. szeptember 5.

08:00

 

Garantált időpontokban indul a sétahajózás Szigetszentmiklósról

Fotó: Kis-Duna mente TDM

Az aktív kikapcsolódás kedvelői Ráckevéről előre meghirdetett időpontban induló, szervezett kenutúrán – kis létszámú (15-25 fős) csoportban – fedezhetik fel a Ráckevei Duna-ág rejtett kis öbleit, lagúnáit, a táv a család minden tagja számára könnyedén teljesíthető. A szervezett túrák rendszerint tartalmaznak étkezést, továbbá kulturális programot is – kedvelt célpont a Hajómalom Múzeum, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a vízimalmok történetével és őrlésbemutatót is láthatnak.

A szezon folyamán az alábbi szervezett kenutúrák indulnak – létszám függvényében – Ráckevén és környékén:

Program

Dátum

Időpont

Angyali-sziget kerülése

2020. július 19., szeptember 13.

 

08:30

Ráckeve, Keszeg sor 7.

Ökotúra a ráckevei vízivilágban

2020. augusztus 9.

 

A Duna-ág azonban önállóan, kíséret nélkül is bejárható. Nem szükséges teljes mértékben magunkra hagyatkozni, a Szigetszentmiklósi Vízi Sport Egyesület többféle útvonal-ajánlást állított össze, melyek letölthetők a TDM-szervezet honlapjáról. Ráckevén és Szigetszentmiklóson lehet kenut, túrakajakot, benzin- és elektromos motoros csónakot  bérelni, Szigetszentmiklóson és Szigethalmon SUP is elérhető, Ráckevén pedig sárkányhajózásra is be lehet nevezni.

Szervezett túrákon és önállóan is felfedezhető a Ráckevei Duna-ág

Fotó: Kis-Duna mente TDM

Új szolgáltatásként a térségben idén júniusban megkezdte működését egy katamarán típusú, maximum 10 fő befogadására alkalmas hajó is. A Selfie Boat többek között családi eseményekre, legény- vagy lánybúcsúra és romantikus hajókirándulásokra vehető igénybe, de üzleti megbeszélésekre vagy akár fotózásra is bérelhető.

A programokról, túralehetőségekről további információ a Kis-Duna mente TDM honlapján érhető el.