Vízitúra a tatai Öreg-tótól a Dunáig

Forrás: MTI

 2016. szeptember 27. 17:39

Szombaton 13 kilométeres evezős túrát szerveznek, a tatai Öreg-tó leeresztése miatt felduzzasztott Által-éren a Dunáig lehet eljutni akár házilag készített vízijárművekkel.

Akinek nincs lehetősége vízre szállni, az is követheti a túra eseményeit, mert Dunaalmásig kerékpárút vezet az Által-ér mellett. A túra a Berta malomtól indul, előtte kajakpólósok tartanak látványos bemutatót, illetve elrajtolnak a saját készítésű, kreatív tutajok.

A zszk.hu honlapon megtalálható az útvonal részletes térképe. A kenuzásra veszélyes helyekről, duzzasztókról, gátakról külön fényképes összeállítás tölthető le.
A szervezők felhívják az indulók figyelmét, hogy mentőmellény viselése 14 év alatt kötelező. A felduzzasztott víz sodrása erős, a vízitúrázásban járatlanoknak ajánlott gondoskodni vízhatlan tárolókról és száraz csereruháról.

A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület idén 21. alkalommal rendezi meg a selmecbányai Mikoviny Sámuel emlékére szervezett vízitúrát. Nevéhez fűződik az 1700-as években a tatai mocsarak lecsapolása, a környék lakhatóvá, művelhetővé tétele.