Vízitúrák Természetjáró applikációval a Balatontól Szigetközig

Forrás: turizmus.com

 2022. június 16. 13:01

A vízitúrázás ismét egyre népszerűbb, nyaranta baráti társaságok és családok is gyakran vízre szállnak, hogy egy- vagy többnapos evezésre induljanak.

A Magyar Természetjáró Szövetség digitális útikönyve, a Természetjáró.hu és az ahhoz tartozó Természetjáró applikáció ezért a gyalogos és kerékpáros túrák mellett számos vízitúrát is felvett a kínálatába.

Az útvonalakat gyakorlott vízitúrázók válogatták ki és járták be, gazdag képanyaggal és részletes leírással segítve a választást. A hasznos tippekből az is kiderül, hol érdemes kikötni, szükség van-e saját hajóra, illetve kiknek ajánlható biztonsággal az útvonal.

A folyamatosan bővülő összeállításban változatos helyszínek között böngészhetünk, ahogy a túrák hossza és nehézsége is széles skálán mozog.

Túrakajakozás a Duna egyik legszebb szakaszán

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség

A csendes suhanás a Holt-Körösön vagy az izgalmas, technikásabb evezés az Ipolyon éppúgy jó választás lehet, mint a vadregényes kalandozás a Szigetközben, vagy egy vízi barangolás Gemencen.

Népszerű állóvizeink sem maradtak ki a válogatásból: találunk balatoni túraötletet a Tihanyi-félsziget megkerülésére, de remek programnak ígérkezik a Velencei-tó vagy a tatai Öreg-tó körbeevezése is.

Aki csak mostanában kezd ismerkedni az evezéssel, vagy már rutinosabb, de új útvonalakat keres, a Természetjáró segítségével bátran felfedezheti a természetjárás ezen műfaját is.