Vízparti sétány és LED-fal a megújult poroszlói strandon

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 27. 09:49

Új vízparti sétány, babaszoba, energiatakarékos lámpák, wifi, információs tájékoztató oldal – íme néhány érdekesség a megújult poroszlói szabadvízi strandról.

Az önkormányzat közel százmillió forint támogatást nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a strand fejlesztésére. Ezzel egy fontos, hiánypótló beruházás valósult meg Poroszlón, melynek célja a turizmus további erősítése – mondta a Turizmus.com-nak Bornemisza János, a község polgármestere.

A közbeszerzési eljárást követően idén április végén kezdődtek el kivitelezési munkák, majd alig két és fél hónap után be is fejeződtek.

A fejlesztés során először 1350 köbméter homokot építettek be a strand területén, majd teljesen felújították a vizesblokkot. Új vezetékeket, szanitereket, nyílászárókat szereltek fel és újdonságként pelenkázóhelyiséget is kialakítottak, amely babaszobaként szolgál, sőt a mozgássérültek fogadását is biztosítja. Mindezek mellett kültéri zuhanyzót építettek, és a fogadóépületet is felújították.

A vízparti sétány padokkal és energiatakarékos lámpákkal

Fotó: Mentusz Károly

Itt működtetik az öt biztonsági kamerát összefogó központi megfigyelőrendszert, az oldalán pedig LED-falat helyeztek el, mellyel aktuális információkról tájékoztatják a vendégeket. A parton lépcsőt alakítottak ki korláttal, hogy a fürdőzők könnyebben juthassanak a vízbe. A kiszolgáló egység is megújult.

Egy negyven négyzetméteres faházat létesítettek, amelyben elsősegélynyújtó hely, továbbá raktár is helyet kapott. Parti sétányt is építettek, pihenőpadokkal és szemétgyűjtőkkel, valamint a strand világítására 16 korszerű, energiatakarékos lámpát szereltek fel. Ingyenes wifit is bevezettek. Az új játszótér pedig minden bizonnyal örömet szerez a gyerekeknek.

Napozóágyak és napernyők várják a fürdőzőket

Fotó: Mentusz Károly

Új vízi játékokkal is szolgálják a közönséget, miután kajakokat, vízibicikliket, kenukat, mentőmellényeket és mentőcsónakot vásároltak. A fürdőzők pihenését, kikapcsolódását ezenkívül napozóágyakkal, napernyőkkel, vízi csúszdákkal segítik.

A polgármester szerint a fejlesztésnek köszönhetően korszerűbb körülmények között szolgálhatják ki a vendégeket a poroszlói strandon, ami magával hozza a turisták számának növekedését is.

A kiemelt turisztikai térségek strandfejlesztési programjának II. üteméről itt írtunk.