Vizsgálatok indulnak a kalandparkokban

Forrás: MTI

 2016. május 24. 13:00

Rendkívüli vizsgálatot rendel el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az összes magyarországi kalandparkban a csillebérci létesítményben történt vasárnapi baleset miatt - közölte a tárca.

Azt írták: álláspontjuk szerint megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek.

Az alapvető követelmények betartatása érdekében az NFM arra kéri a fővárosi és megyei kormányhivatalokat, hogy egy átfogó, rendkívüli vizsgálat keretében ellenőrizzék a létesítményeket. A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat üzemeltető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, valamint a kezelőszemélyzet képesítési igazolásaira - sorolták, hangsúlyozva: tekintettel az idegenforgalmi szezon kezdetére, az ellenőrzésnek heteken belül le kell zárulnia.

 

A tárca bízik benne, hogy az országos szintű vizsgálat fokozott körültekintésre készteti az üzemeltetőket a hétvégihez hasonló balesetek megelőzése érdekében - olvasható a közleményben.

Vasárnap a csillebérci kalandparkban tizennégy gyerek mászott fel egy 3,5 méter magas hálóra, amely eddig tisztázatlan okok miatt leszakadt. A mentőszolgálat munkatársai tizenhárom gyereket vittek kórházba, többségüket zúzódásokkal.