Volt egyszer egy Tettye…

Forrás: turizmus.com

 2018. április 23. 10:51

Április 27-én pénteken tematikus séta keretében fedezhetik fel Pécsett a helyiek kedvenc kirándulóhelyét, a Tettyét az érdeklődők.

Tudta-e, hogy a pécsiek évszázadok óta kedvelt kirándulóhelyét, számos 19. századi polgári rendezvény és tűzijáték helyszínét egykor Ferenc József is meglátogatta? És azt, hogy itt található a Pokol kapuja valamint egy középkori nyári palota romjai, és a térség egyik legjelentősebb arborétuma? Ismeri-e a festői Tettye koronázatlan királyát, aki egész életét a hely újjáélesztésének szentelte?

A legendás városrész titkai tárulnak fel azon a tematikus sétán, melyen Tillai Gábor, a Janus Pannonius Múzeum történésze kalauzolja az érdeklődőket. A séta kiinduló helye a Pécs Pont, ahonnan a csoport menetrend szerinti busszal indul a Havihegyre. A körülbelül 2 órás séta során a csoport ellátogat a Pintér-kertbe is.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérnek mindenkit, hogy részvételi szándékát írásban jelezze az info@iranypecs.hu e-mail címen 2018. április 26-án (csütörtökön) 15 óráig!

Találkozó: 2018. április 27-én (pénteken) 14:30-kor a Pécs Pont irodájában Indulás: 14:45 órakor a Pécs Pont irodája elől (Irány Pécs Turisztikai NKft., 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.).

Kapcsolódó cikkek