„Vonósnégyes-párbajok” Eszterházán

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 25. 14:10

Már kaphatóak a jegyek a XIII. Haydn-vonósnégyes-fesztiválra. A Haydn-szellemiség hiteles helyszínén idén az eseménysorozat koncertjeit a fertődi Esterházy-kastély emeleti, fejedelmi lakosztályainak reprezentatív nagytermében, az Apolló-teremben tartják szeptember 18. és 20. között.

A fertődi Esterházy-kastély káprázatos belső terei köztudottan inspiráló erőként hatnak az előadóművészekre, de az Apolló-teremben fellépni minden előadóművész nagy álma, ennek varázsát pedig a közönség is átérzi, átéli – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Esmé Quartet

Fotó: fertődi Esterházy-kastély

Évről-évre a műfaj legjelesebb előadói lépnek fel az eseménysorozaton, amelynek különleges rangot ad a tény, hogy Haydn, a vonósnégyes műfaj a zenetörténészek által is elismert megteremtőjeként a Fényes Miklós által megálmodott és életre hívott csodálatos barokk-rokokó kastélyegyüttesben inspirálódott, alkotott és szólaltatta meg műveit.

Eszterháza nemcsak a leghitelesebb, hanem az egyik legszebb koncerthelyszíne is Magyarországnak, erre mi büszkék vagyunk – tette hozzá Egresitsné Firtl Katalin.

A koncertek alatt a járványügyi szabályok betartására a szervezők fokozottan figyelnek, és erre kérik a közönséget is.

Szigeti Quartet

Fotó: fertődi Esterházy-kastély

Amennyiben a járványügyi helyzet kedvezőtlenül alakul – különösen a külföldi előadókra való tekintettel –, a műsorváltoztatás jogát a szervezők fokozottan fenntartják, és ez esetben igyekeznek a közönséget erről időben tájékoztatni, egyben kérik, hogy az Esterházy-kastély webes felületein közzétett információkat kövessék.