Vonyarcvashegyen zárul a „Mozdulj, Balaton!”

Forrás: MTI

 2020. augusztus 25. 13:35

A vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul szombaton az idei „Mozdulj, Balaton!” programsorozat. A záróeseményen Somogy, Zala és Veszprém megyei strandok csapatai mérik össze erejüket, felkészültségüket több sportágban.

Idén nyáron, július 11. és augusztus 22. között három megyében, összesen 38 helyszínen várták a sportolni szándékozókat, minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon. A programba idén kapcsolódott be a kővágóörsi Pálkövei strand. Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár pedig két-két stranddal vett részt az eseményeken – tájékoztattak a szervezők.

Hamarosan kiderül, melyik a Balaton legsportosabb települése

Fotó: 123rf.com

A pályák adta lehetőségek figyelembevételével kispályás fociban, strandröplabdában, strandkézilabdában, tollaslabdában, lábteniszben, pétanque-ban, valamint vízben űzhető sportágakban volt lehetőség versenyek szervezésére, indítására.

A szezonzáró XVI. Mozdulj Balaton Sporttalálkozó 9 órakor kezdődik a vonyarcvashegyi Lido strandon. A hagyományos rendezvényen a szervezők reményei szerint minél több Somogy, Zala és Veszprém megyei strand képviselteti magát egy-egy kispályás foci-, strandröplabda- és streetball-csapattal.

Az elért eredmények összesítése alapján az is kiderül majd, melyik a Balaton legsportosabb települése.