Waves Vienna: zenei fesztivál magyarokkal

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 24. 15:01

Három nap, száz együttes, kilenc színpad és rengeteg jó zene. Magyar előadók is bemutatkoznak az osztrák közönségnek Bécsben, a Waves Vienna fesztiválon, szeptember 27–29. között. A rendezvény már számos zenekarnak jelentett ugródeszkát.

Noha a nagy nyári szabadtéri fesztiválok ideje lejárt, az osztrák főváros a hűvös idő beköszöntével sem marad zenei fesztivál nélkül: szeptember 27–29. között ad otthont ugyanis a Waves Viennának. A fesztiváligazgató, Thomas Heher által csak „ugródeszka-fesztiválként” emlegetett rendezvény, amelyre mintegy 15 ezer érdeklődőt várnak a világ minden részéről, már számos zenekart indított el a hőn áhított világhír útján.

A brit The Go! nevű banda a fesztivál egyik fellépője

Fotó: Waves Vienna / Annick Wolfers

A könnyűzene számos műfaját felvonultató fesztiválon – alternatív és elektronikus zene, hiphop, rock- és klubzene – 19 ország száz ismert és kevésbé ismert előadója lép fel, köztük a svéd énekes és rapper Neneh Cherry, a brit The Go!, a portugál Rodrigo Leao, a bécsi Mile me Deaf és a belga újonc, WWWater. Magyarországot a svéd-magyar dalszerző, Antonia Vai, a Fran Palermo és a szobakoncertekkel kezdő Mörk képviseli.

A fesztivál fő helyszíne a Wiener WUK és környéke, a programot konferencia és workshop egészíti ki. Ezeken olyan kérdések kerülnek szóba, mint a zenei és rádiós blogok szerepe, a fiatal zenészek karrierépítése vagy a zenei karrier és a családi élet összeegyeztethetősége.

Részletes program és helyszínek: www.wavesvienna.com

 

Kapcsolódó cikkek

A világ első kézből

2018. szeptember 21.

Storytelling Bécsben

2018. szeptember 04.