#WeAreItaly: kampány indult Olaszország népszerűsítésére

Forrás: turizmus.com

 2020. március 21. 12:02

Az Olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködés Minisztérium elindítja a #WeAreItaly #StayTunedOnIt kampányt, hogy a mindig kreatív és életteli Olaszországot népszerűsítse ezekben a nehéz napokban.

Andrea Bocelli, Uto Ughi, Tiziano Ferro, Nicola Piovani, Paolo Fresu, Ada Montellanico, Nek, Andrea Griminelli, Rita Marcotulli, Fabrizio Bosso és sok más olasz művész csatlakozott már a kezdeményezéshez videóüzenetekkel és egyéb módokon, hogy a nagyvilág ne veszítse el kapcsolatát az olasz kultúrával.

 

Ezen kívül számos, az olasz kulturális intézmények által népszerűsített kezdeményezés lát napvilágot, melyek célja, hogy az olasz és nemzetközi közönség számára különleges virtuális kulturális szórakoztatást nyújtson –- tájékoztatott a budapesti Olasz Kultúrintézet.

Az Olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködés Minisztériuma naponta újabb videókat és különleges tartalmakat gyűjt össze, hogy megmutathassa azt az Olaszországot, amely továbbra is készen áll a kiváló minőségű kultúra és szórakozás létrehozására és terjesztésére.

A kulturális tartalmakat  egy e célból indított honlapon, a közösségi média csatornáin, és a külföldi olasz nagykövetségek, konzulátusok és kultúrintézetek hálózatán keresztül fogják népszerűsíteni.

 

Elsősorban múzeumok, régészeti helyszínek, könyvtárak, levéltárak, fesztiválok,  színházak, filmek, élő adások, televízió- és rádióadások, valamint különböző kiadók teljes online kulturális kínálata lesz elérhető (pl. Luce Intézet, Milánói és Bolognai Filmtárak, Könyvfesztiválok, Brerai Képtár, MAXXI és sok más).

A kultúra ezen közvetítői különös rátermettséggel “árasztják el”  kreatív és minőségi tartalmakkal a közösségi média platformjait.