Különleges wellnessrészleg nyílt a Zala Springs Golf Resortban

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. június 15. 16:04

A zalacsányi Zala Springs Golf Resort újítással készült a koronavírus-járvány utáni nyitásra: különleges wellnessrészlege nemrégiben debütált. Megnéztük és kipróbáltuk a szolgáltatásaikat, és a golfozásba is belekóstoltunk.

A Balaton csücskében, Hévíz közelében megbúvó Zalacsány egyre felkapottabb üdülőhely, és az idei szezonban igazi programkavalkáddal vár minden érdeklődőt. A Zala Springs Golf Resort új wellnessrészlege megnyitásának apropóján mi is megnéztük, milyen szórakozási lehetőségeket nyújt ez a vidék.

 

Wellness aktív és passzív pihenőknek

A golfüdülőhely elsősorban világszínvonalú golfpályájára építi vendégkörét, ahol a sportolni vágyók luxusapartmanokban pihenhetik ki a golfpályán töltött nap fáradalmait, szállodai szolgáltatásokkal kiegészítve.

zalasprings

A golfozás után az újonnan nyílt wellnessrészlegben pihenhetjük ki a fáradalmakat

Fotó: Zala Springs Golf Resort

A koronavírus-járvány enyhülésével, az újranyitáskor a Zala Springs Golf Resort egy csodálatos wellnessrészleggel is bővült. Ugyan a novemberre tervezett nyitás helyett csak májusban vehették birtokba a vendégek a szaunákat, a kültéri, melegvizes jakuzzit és a kültéri-beltéri medencéket, de megérte a várakozás.

A wellness tervezése során sokat foglalkoztak a víz fizikai tulajdonságaival, odafigyeltek arra is, hogy a víz fizikai tényezői, így a hőmérséklete, nyomása, áramlása, felhajtó ereje miként hat majd a fürdőzők szervezetére, így egyaránt kiváló relaxációs lehetőséget kínál az aktív és passzív pihenést kedvelőknek.

A bioszauna és a klasszikus gőzkabin mellett nagy létszámú szaunaszeánszokra is alkalmas autentikus finn szauna áll a vendégek rendelkezésére. De akinek ennyi pihenés nem elég, fáradt izmait a masszőröknél is átdolgoztathatja.

zalasprings

Kül- és beltéri medencék, melegvizes jakuzzi és többféle szauna várja a vendégeket

Fotó: Kaszás Fanni/Turizmus.com

A vendégek egészségéről a wellnessrészleg egészségbárja gondoskodik, ahol fiatalító, sejtmegújító, rejuvenációs shakeket és smoothiekat kínálnak.

 

Világhírű tervező álmodta meg a golfpályát

A Zala Springs Golf Resort területén található a térség egyik legszínvonalasabb golfpályája is, melyet a világhírű tervező, Robert Trent Jones Jr. álmodott meg. A 160 hektáros területen fekvő, 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, 18 szakaszos bajnoki pályát 2015 szeptemberében nyitották meg a játékosok előtt, és békeidőben évente több mint tízezer golfozó játszik rajta. A Zala Springs arra biztatja a golf után érdeklődő vendégeket, hogy nyugodtan próbálják ki teljesen kezdőként is a sportot.

zalasprings

A gyakorlópályán a kezdők is pár hét alatt komolyabb sikerélményeket érhetnek el

Fotó: Zala Springs Golf Resort

Mi is belekóstoltunk a golfba a látogatásunk során, és bátran állítjuk, hogy pár óra alatt bele lehet szeretni a sportba. Az üdülőhely munkatársai szerint  néhány hétvége alatt akár komoly sikerélményeket is el lehet érni, a játék közben pedig csodálatos környezetben lehet aktívan kikapcsolódni.

 

Aktív pihenés, gasztronómiai különlegességek

Az aktív pihenést preferálók számára nemcsak a golfpálya miatt lehet tökéletes választás Zalacsány és környéke, ahol egész nyáron változatos programokkal várnak mindenkit. A környék egyik legizgalmasabb attrakciója Európa egyik legnagyobb hőlégballonja Keszthelynél.

A 18 személyes ballont mi is kipróbáltuk, kivételesen a Zala Springs Resort kertjéből szálltunk fel és több mint 1000 méter magasra emelkedtünk.Innen nem csak a golfpályát és a környéket csodálhattuk meg, de a Balatont is szinte egész pompájában.

zalasprings

A hőlégballonból az egész Balatont belátni

Fotó: Kaszás Fanni/Turizmus.com

Tiszta, napos időjárásnál pedig akár Ausztriába, a Schneeberg csúcsaiig is elláthatunk. A környéken ezen kívül dzsipes kirándulást is tehetünk a közeli dombokon-hegyeken keresztül, de a Balaton közelsége miatt vitorlázni is van lehetőségünk.

zalasprings

A hőlégballon kivételesen Keszthely helyett a resort kertjéből emelkedett a magasba

Fotó: Zala Springs Golf Resort

A gasztronómiai különlegességekre vágyóknak is igazi kincseket tartogat a környék: ők ellátogathatnak az Ozsvárt Kolbászműhelybe, de kipróbáltuk a Korosajt Műhely sajtjait is: a Korosa Család saját jersey tehenei tejéből készíti az egyedi, kézműves termékeit.

zalasprings

A Korosajt Műhely kihagyhatatlan sajtjai

Fotó: Zala Springs Golf Resort

A jó borok szerelmeseinek pedig már-már kötelező jellegű a Dóka Éva Pincészet felkeresésére, ahol szenvedélynek tekintik az átváltozás irányítását a szőlőtőkétől a palackig. A pince névadója, Dóka Éva egy hétfogásos borvacsorához válogatott nekünk legjobb boraiból, amivel valóban elvarázsolt minden résztvevőt. A resortban megkóstolhattuk a környék és a zalai tájak különlegességeit: ettünk marharépából készült levest, tökös-mákos rétest, és tökmaggal megbolondított falatokat is, de a közelben nevelt tokhal ízét is megismerhettük.



Esküvői helyszínként sem utolsó

A luxusresort tökéletes helyszíne egyébként esküvőknek is, a páratlan természeti adottságokkal rendelkező komplexum és a személyzet felkészültsége, elhivatottsága a garancia arra, hogy felejthetetlen legyen a szerelmespárok nagy napja. Idén már 11 esküvőidőpontot foglaltak náluk. A hely érdekessége, hogy az összes eddig itt összeadott pár a mai napig boldog házasságban él – mesélték vendéglátóink.

zalasprings

A golfpálya a magasból

Fotó: Kaszás Fanni/Turizmus.com

A Zala Springs Golf Resortban a wellnessrészleg átadása után sem álltak le a fejlesztések: hamarosan hat nagy, családi apartmant adnak át, ezáltal már összesen 40 szobával állnak a vendégek rendelkezésére.