WOMEX 20 – Félig digitálisan, tele élettel

Forrás: turizmus.com

 2020. október 19. 17:53

A idei WOMEX a budapesti programokon kívül digitálisan zajlik. A magyar együttesek kivételével minden beválogatott zenekar virtuális színpadon lép majd fel a megszokott showcase-koncertek helyett.

Idén másodszorra jön Budapestre a WOMEX, a világzene legnagyobb eseménye. Illetve jönni nem jön – a határzár miatt ugyanis a rendezvény nagy része online lesz elérhető, melyre a Virtual WOMEX platformon lehet regisztrálni.

A fesztivál október 22–24. között lesz a Müpában, két napon lépnek fel az idei versenyprogramba beválogatott magyar zenekarok: a Magos Együttes, a Babra, a Dalinda és az Ötödik Évszak. Ők itthon a hagyományokba vért pumpáló szív, külföldi turnéik során pedig Erdélytől Indiáig a magyar világzene legvagányabb képviselői.

A hazai előadók abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy élőben, közönség előtt adhatnak koncertet, amit a Müpa színpadáról közvetítenek majd a Virtual WOMEX nézőinek.

A fesztivált Lakatos Mónika, a 2020-as WOMEX életműdíjasanák gálakoncertje zárja

Fotó: Müpa

A fesztivál harmadik napján, a fiatal zenekarok után a mára világhírű Parno Graszt és Lajkó Félix és zenekara is színpadra lép. A fesztivált Lakatos Mónika, a 2020-as WOMEX életműdíjasanák gálakoncertje zárja, ahol az énekesnő a korábban WOMEX életműdíjjal kitüntetett Muzsikás együttestől veszi át a világzene legnagyobb kitüntetését.

A Virtual WOMEX programjaira október 21. után lehet regisztrálni és digitális jegyet vásárolni, így bárki részesévé válhat a világzene és a zeneipar egyik legnagyobb tudásátadó és networking rendezvényének.