Woodstocki hangulat, street food és zöld megoldások a Paloznaki Jazzpikniken

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 01. 13:02

Jazz, funk, pop és soul szerepelnek a 11. Paloznaki Jazzpiknik menüsorában, Nik West, Rick Astley, Dirty Loops, Thievery Corporation, Incognito, Level 42 fűszerezi a háromnapos balatoni fesztivál hangulatát augusztus 3-5. között. A zenei programok mellett a gasztronómia is előtérbe kerül.
Augusztus 3-án Nik West és Rick Astley nyitja a háromnapos pikniket, egy nappal később a Dirty Loops és a Thievery Corporation zenél a MOL Nagyon Balaton Nagyszínpadon, augusztus 5-én pedig az Incognito, majd a legendás Level 42 lép fel. A kisebb színpadokon a jazz és társműfajainak jeles képviselői ringatják a fesztiválozókat. Négy színpadon több mint 40 koncert szórakoztatja a közönséget, a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig.

 

Válogatott street food, pezsgők és balatoni borok

A zenei és egyéb kísérőprogramok mellett a gasztronómia is előtérbe kerül. Az idei Jazzpiknik egyik újítása, hogy a szervezők 30 százalékkal megnövelték a gasztroudvar kapacitását, ezzel is komfortosabbá téve az élményláncot a fesztiválon. A menben a street foodé lesz a főszerep, megkóstolhatók többek között a Smokey Monkies autentikus amerikai BBQ ételei, a Las Vegans vegán ételeli és a Happy Churros spanyol finomságai.

A házigazda Homola Pincészet egy dedikált tételt ajánl a piknikhangulathoz: a Homola borcsalád hordós erjesztésű, érlelésű borát, a Jazzpiknik Olaszrizlinget.

Augusztus 3. és 5. között rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

 

A borászat figyelemre méltó pezsgői, natúrborai és a 100% borcsalád mellett számos italkülönlegesség vonul fel a Jazzpikniken. A fesztiválozók egyebek mellett a Spitz Barnál és a Legenda Sörfőzdénél is  enyhíthetik szomjukat.

 

Különleges programok a legkisebbeknek

A Zöldike Gyerekudvarban a Jane Goodall Intézet Magyarország tart játékos workshopokat, az állatvédelemre és a környezeti nevelésre fókuszálva, de lesz Betonka workshop is, ahol a magyar tervező egyedi betontárgyait festhetik meg a gyerekek.

 

A szelektív hulladékgyűjtés aránya 70 százalék

A szervezők kulcsfontosságúnak tartják a zöld törekvések és a fenntartható fesztiválmegoldások integrálását. A korábbi évek hagyományát folytatva, a szelektív hulladékgyűjtésben idén is a Zöldövezet Társulás a Jazzpiknik partnere. A fesztiválon a teljes hulladékmenedzsment környezettudatos szervezése, újrahasznosítása, a környezetbarát termékek alkalmazása és a szemléletformálás az egyesülettel közösen valósul meg. Az elmúlt öt év együttműködése során több mint 170 m3 hulladékot szelektáltak, ez több mint 18 tonna szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményezett a fesztiválnak.

A Jazzpikniken az évek alatt közös erővel érték el, hogy nincsen eldobható pohár a fesztiválon. A boros- és pezsgőspoharak mellett a repoharak is zárt, betétdíjas rendszerben működnek, visszavételi lehetőséggel a pohárgyűjtő pontokon – tokenek nélkül –, melyek újratölthetők. Az idei év egyik zöldítő újítása a visszaváltható, újratölthető félliteres szódásüveg, ami hiánypótló a fesztiválpiacon.

Az egész területet takarítására magyar gyártmányú, környezetbarát terméket használnak a szervezők. A Társulás sárga pólós hulladékmentő csapatának tagjai edukációs programmal és Zero-Emisszió standdal készülnek.

További információk itt.