Egyéves working holiday vízumra lehet pályázni Új-Zélandra (frissítve)

Forrás: turizmus.com

 2020. április 08. 10:55

A magyar és az új-zélandi kormány megállapodása alapján a 2020/2021-es évben ismét száz 18 és 35 év közötti magyar fiatal utazhat Új-Zélandra egyéves tartózkodói vízummal.

Az évente meghirdetett lehetőség népszerűségét jelzi, hogy a jelentkezés megnyitása után minden esztendőben órák alatt megtelik a kvóta. Idén ismét lehet jelentkezni és vízumot igényelni – tájékoztatta szerkesztőségünket Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja.

Az új-zélandi bevándorlási hivatal honlapján minden szükséges információ megtalálható, ugyanitt lehet az interneten keresztül leadni a vízumkérelmet. Az elbírálás a jelentkezés sorrendjében történik.A jelentkezés kezdete idén április 23. délelőtt 10 óra (új-zélandi idő szerint.)

A regisztrációs költségeken kívül már 35 NZD-s környezetvédelmi adó (International Visitor Conservation and Tourism Levy IVL) is fizetendő. Nagyon fontos feltétel, hogy a kiutazó a teljes utazás időtartamára rendelkezzen egészségügyi biztosítással.

Az egyéves új-zélandi programnak minden évben nagy sikere van

Fotó: Pixabay

A COVID-19 járvány következtében az új-zélandi bevándorlási hivatal irodái jelenleg zárva tartanak, így a határidők a vírus járvány miatt hozott intézkedéseknek megfelelően módosulhatnak.

További információ kapható a budapesti konzulátuson nzconsulate@t-online.hu. Szintén a konzulátuson van lehetőség a kiutazáshoz szükséges okmányok fordítására és azok hitelesítésére, mint például a bizonyítványok, útlevelek, személyi igazolvány, lakcímkártya, erkölcsi- és születési anyakönyvi bizonyítvány, jogosítvány.

A konzulátus elérhetősége: Új-Zéland Konzuli Képviselet (C/O Aviation Bt.), VI., Budapest, Nagymező u. 47. fszt.

*

Frissítés: Az új-zélandi bevándorlási hivatal ideiglenesen felfüggesztette a meghirdetett working holiday vízumra történő jelentkezést.