World Sailing konferencia jöhet Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 30. 13:57

Több város pályázott a Nemzetközi Vitorlás Szövetség 2020-as közgyűlésének megrendezésére, végül három helyszín - Budapest, a kínai Sanya és az egyesült arab emirátusokbeli Abu Dzabi - maradt versenyben. A végleges helyszínről októberben döntenek.
A World Sailing küldöttsége augusztusban Budapesten járt és megnézték a konferencia lehetséges helyszíneit, köztük több Duna-parti és egy, a budai Várban lévő szállodát. A Magyar Vitorlás Szövetség a magyar kormány támogatásával és a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.-vel közösen készíti el Budapest prezentációját, amelyet a World Sailing idén októberben sorra kerülő floridai konferenciáján mutatnak be a döntéshozóknak. Ők a három város bemutatkozása alapján kiválasztják a konferencia 2020-as helyszínét. Budapesten még sosem volt World Sailing-konferencia helyszíne, míg a kínai Sanya városa 2015-ben már vendéglátó város volt. 

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára kiemelte: „már az is jelentős sportdiplomáciai sikernek tekinthető, hogy Budapest shortlistre került, mivel egy nagyon komoly nemzetközi rendezvényről van szó. A World Sailing évente megrendezendő konferenciáján közel ezer sportdiplomata utazik az adott városba, ez több ezer vendégéjszakát jelent, tehát turisztikai szempontból is nagyszabású rendezvényről van szó.”

Több ezer fő vesz részt a Nemzetközi Vitorlás Szövetség közgyűlésén

Fotó: pixabay.com

A World Sailing-konferenciákon a szervezet különböző küldöttségei tárgyalnak a vitorlázást érintő összes kérdésről. Többek között napirendre kerülnek az olimpiai hajóosztályok, a versenyrendezési elvek és szabályok, a vitorlázás szabályai és esetleges módosításai, illetve az eszközhasználat.

Holczhauser András szerint a nemzetközi szövetség küldöttségének tetszett a budapesti környezet, és az is sokat számíthat a döntésnél, hogy Magyarország központi lokációnak tekinthető a régióban. „A 2020-as konferencia azért is nagyon fontos, mert olimpiai év lesz, így még nagyobb lesz az érdeklődés. Ha Budapest elnyeri a rendezés jogát, akkor ez kiváló lehetőség, hogy nemzetközi szinten is ismertebbé tegyük a magyar vitorlázást és a magyar vitorlásturizmust.”

Kapcsolódó cikkek

Hertz Sail&Drive 2018

2018. június 24.