XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2017. december 12. 12:00

Egy héten keresztül Budapestre figyel a világ! 2018. január 8-án, Magyarországon nyílik meg az európai cirkuszművészet negyedévezredes ünnepe, a modern kori cirkusz megszületésének 250. jubileumi éve. Egész Európa egy éven keresztül ünnepel majd, s  a nyitóünnepségre a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, a Fővárosi Nagycirkuszban kerül sor! 

Rendkívüli megtiszteltetés, hogy a nemzetközi szervezetek a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválnak ítélték a 250 éves jubileumi ünnepségsorozat nyitó rendezvényének rendezési jogát!

Az évforduló alkalmából a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál a korábbiakhoz képest bővebb műsor kínálattal, a klasszikus cirkuszfesztivál programjai mellett jelentős kortárs cirkuszművészeti előadásokkal, több helyszínen is (Nemzeti Színház, Várkert Bazár,Trafó) várja a közönséget. A cirkuszfesztiválok történetében egyedülálló módon jelenik meg a klasszikus és a kortárs cirkuszművészet egy helyen! A nagyszabású nemzetközi seregszemle hét napja alatt a versenyprogram mellett számos kísérőrendezvényt tervezünk: filmvetítések, szakmai konferenciák, cirkuszpedagógiai programok, kiállítások kínálnak feledhetetlen cirkuszi élményt az újkori cirkuszművészet megszületésének 250 éves jubileuma alkalmából.

A legjobb cirkuszművészeti produkciók a világ minden tájáról!
4 földrész, 17 ország
30 cirkuszigazgató
126 artistaművész
30 varázslatos produkció

Egyedülálló karácsonyi ajándék lehet a világ legjobb cirkuszi produkcióinak budapesti seregszemléjére vásárolt cirkuszjegy! Jegyek és bérletek kaphatóak akár a klasszikus, akár a kortárs cirkuszművészet előadásaira.

A hónap fesztiválja Budapesten!

(X)